Пазарджиклии протестират срещу игри по GSM

Пазарджиклии открито се възмущават от игрите, които им пробутват мобилните оператори. Особено неприятна е "Големият кеш", която обещава огромни награди, стига да отговориш на есемесите, които получаваш, без да желаеш. Цената на едно текстово съобщение е 1,20 лв., но това не впечатлява децата, защото и на техните мобилки пристигат есемеси. Повече от шестдесет лева сметка се натрупала на детски телефон за миналия месец, защото малчуганът така и не разбрал, че отговорите се заплащат.

Не можем да си търсим правата по съдебен ред, протестират родителите, тъй като официално договорът с мобилния оператор е сключен с бащата. Но все пак от Мтел, трябва да се съобразяват, че пращат съобщения и на децата. Същото е положението и с пенсионерите. Тях ги спасява само това, че нямат навика да чатят по телефона. След като подали оплакване до мобилния оператор, от там се извинили и започнали да пращат съобщения, с които те питат дали искаш да играеш и в случай, че се откажеш, спират да те бомбардират с есемеси. Отказът обаче също се таксува 1,20 лв., недоволстват гражданите.

Подобна е ситуацията и с друга игра - телефонен вариант на "Сделка или не". Там особеното е това, че потребителят се набутва сам. Първо получава известие, че има право да играе, а след това, ако върне съобщението, започва безкраен поменик от въпроси. Чат пат се явяват и окуражителни есемеси, които едва ли не гарантират, че човекът е на косъм от победата. Опарените са пробвали да се жалят и до Комисията за защита на потребителите, но от там им отговорили, че не се занимават с подобни случаи, тъй като потребителят има право сам да реши дали да играе, или не.   

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?