49

Първо ще си погреба женичката и ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно

Искам да съм последният човек, който изтърпява тази мъка, категоричен е Мартин Симеонов - съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе

„Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази мъка”. Това са думи на Мартин Симеонов - съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе.

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага Цезарово сечение. 

„То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми пише: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя”, допълни той.

Според Симеонов никой не е проверил какво се случва с родилката.

„Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „Канев” е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта”, каза още мъжът.

От болницата пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия.

„Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения”, допълни мъжът на починалата жена.

По думите на Симеонов, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали”, е мнението му.

Детето е момченце, живо и здраво и се казва Белослав.

„Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо”, каза Мартин.  

Бащата на почернения мъж беше категоричен, че трябва да има съд и затвор за всеки, който не си върши работата.

„Тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Би трябвало сега да влезе в затвора и да излежи присъдата си”, коментира той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
помислете

помислете

26.05.2023 | 09:59

всеки който не си върши работата трябва да влезе в затвора, не само докторите

Отговори
6 0
Лош

Лош

26.05.2023 | 09:05

Доста женички има да погребвате докато не схванете че с наведена глава и възмущение няма да имаме истинско здравеопазване!

Отговори
15 0
Един шофьор

Един шофьор

26.05.2023 | 08:27

Жена му като му е писала , че много я боли , той защо не е запалил колата и да отиде в болницата и да събере всички доктори на куп?

Отговори
16 4
Жалко

Жалко

26.05.2023 | 08:46

Защото е вярвал на институцията и се е надявал,че поне там нещата са наред...Но е сгрешил човека, лекарите се заклеват,депутататите се заклеват...но всичко е за пари/много пари/

Отговори
15 1
Да беше ни спестил гадния си въпрос, ама то малко морал трябва

Да беше ни спестил гадния си въпрос, ама то малко морал трябва

26.05.2023 | 09:03

Мъжът и бил виновен значи, а?

Отговори
7 5
виновен

виновен

26.05.2023 | 10:01

... както винаги ... всеки друг, но не и докторите ...

Отговори
8 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?