Първа версия за виновника за взрива в „Пирогов” ВИДЕО

Причинител на смъртоносния инцидент в лечебното заведение може да се окаже пациент, който имал проблеми с алкохола

Взривът в инсталацията за подаване на кислород, който предизвика пожар в „Пирогов”, е възникнал, след като един от пациентите запалил цигара. Това сочи все още непотвърдена информация, разпространена от Нова телевизия.

Мъжът, който вероятно е предизвикал пламъците, имал тежки чернодробни проблеми вследствие на прекомерна употреба на алкохол. 

Припомняме ви, че при инцидента починаха двама мъже – на 55 и 68 години.

Междувременно се появи и друга версия за трагедията.

 „Голяма част от болните в отделението, в което е възникнал пожара, са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. 

Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние“, това каза заместник-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски на извънреден брифинг пред лечебното заведение по повод трагичния инцидент, при който загинаха двама души.

„Работим в момента по установяване на причините на инцидента. Текат процесуалноследствени действия под ръководството на Районната прокуратура. Работим и по версията за взрив на кислородна бутилка“, каза пък вътрешният министър Младен Маринов.

Междувременно се появиха първи снимки от болничната стая, където загиналите пациенти са били на кислородотерапия. 


Какво разказа свидетел на случилото се вижте във видеото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата