46

Папа Франциск поздравил кабинета за борбата с корупцията

Поздравления към работата на кабинета получи Кирил Петков по време на срещата с папата във Ватикана 

„Папа Франциск каза няколко неща, когато се срещнахме. Първото беше, че корупцията е болест и че вярва, че младите политици са единственият начин тя да се изтръгне. Той ми каза „Тя е навсякъде. Знам, че е и във вашата страна. Поздравявам правителството Ви, че основната му цел е изтръгването й". Той благослови работата ни и каза, че пътят е правилен”. Това каза след срещата си с папа Франциск премиерът на България Кирил Петков.

Главата на Римокатолическата църква е отправил още няколко препоръки към министър-председателя.

„В момента имаме безпрецедентна световна криза. Папата ми каза, че е много важно да се срещаме с хората, да им обясним, че правим всичко възможно, но има икономически фактори, които не са функция само на правителството.  Друго, което ясно ме посъветва, бе че ако се борим едновременно с най-корумпираните в България и с вражеските сили от чужди страни, двете битки ще се водят много трудно", поясни той.

Премиерът заяви, че би се радвал, ако Румен Радев наистина свика КСНС.

„Минаха 6 месеца от последното такова събиране. Много неща се случиха. Имаше разговори предложения, световни лидери, които показаха свой подход за решение на темата. Няма по-добър формат от това да седнем на една маса, да обобщим какво се е случило и какви стъпки да направим заедно за в бъдеще. Ако не сме в една лодка, разединението ще ни направи по-слаби”, обясни Петков.

Петков поясни, че двамата с папата не са обсъждали темата за даване на зелена светлина за преговорите със Северна Македония за членство в ЕС.

„Много е важно да имаме общ подход по темата със Северна Македония. Имаме голям консенсус и с част от опозиционните партии. Имаме ясни червени линии - като темата за корупцията", коментира още премиерът.

Петков коментира и въпроса с доставките на газ.

„Не сме спрели диалога с „Газпром”, спряхме да се съгласяваме с едностранни промени", уточни премиерът.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Ко шъ кажете Сега Де

Ко шъ кажете Сега Де

23.05.2022 | 22:50

Папата нящо казал ли му е по въпроса за ония прословути 30 сребърника който на Простото Кире дедите му са лапнали Ако за този кредит нищо не му е продумал значи Папата трябва да си оди да Папа у Аржентина а не да Папа у Ватикана Щото вече е изпапан от чифутите

Отговори
0 0
киро

киро

23.05.2022 | 19:04

ПРОДАТЕЛСКАТА ИЗМЕТ

Отговори
2 1
Как действа хибридната пропаганда?

Как действа хибридната пропаганда?

23.05.2022 | 17:20

"Папа Франциск поздравиЛ кабинета за борбата с корупцията" или "Папа Франциск поздравИ кабинета за борбата с корупцията"

Отговори
2 0
Gal4eto

Gal4eto

23.05.2022 | 15:20

Щом не го е "галил по главата", не е престижно

Отговори
7 1
Шиши

Шиши

23.05.2022 | 15:00

Пожелавам успех на Кирил Петков.

Отговори
2 10
Old10

Old10

23.05.2022 | 14:45

А корупцията знае ли, че се води борба с нея? Пълни безхаберници!

Отговори
16 2
Paula

Paula

23.05.2022 | 14:39

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
1 3
Това Кирето ли го каза?

Това Кирето ли го каза?

23.05.2022 | 14:37

Папата да прочисти първо църквата си от педофили.

Отговори
12 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?