Паника в Берковица! Майка намери скорпион до бебето си

Скорпиони масово атакуват домовете на берковчани, научи агенция BulNews. Ужасени жители на града сигнализират в социалните мрежи, че животните са плъзнали навсякъде и търсят начини да се справят с нашествието.

Жители на градчето под Ком се оплакват, че се натъкват на страховитите гадини на всевъзможно места. Те пълзели по улиците, по стълбищата в блоковете, в дворовете им, на детски площадки и дори в спалните им.

Гражданите се оплакват в социалната мрежа, че открили скорпиони в апартамента си, който е на 7-мия етаж. Млада майка от града пък разказва, че е намерила един в стаята, където спяло бебето й. Скорпионът бил до детското креватче и щом го видяла жената изпаднала в панически ужас. Тя грабнала първото нещо, което й попаднало под ръка, и го убила.

Въпреки че скорпионите в България не са опасни, хората се страхуват и не желаят да усещат острите им жила. Дори и да не застрашават живота и здравето, гледката на пълзящите гадини у дома определено е неприятна гледка.

В България се срещат основно два вида скорпиони - карпатски и италиански. Те са дребни по размер и на дължина достигат съответно 4 см и 5.5 см. Експертите са категорични, че убождането от тях не е особено опасно за човека. То има приблизително същите последствия както ужилването от пчела или оса. Това обаче може да причини сериозен проблем за хора, които са алергични към подобни насекоми.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?