71

Пълен обрат във времето, идва ранно лято! Вижте и другите изненади от проф. Рачев

В някои дни средната денонощна температура ще достига 14-15°, обясни климатологът

 

До края на месеца ни очакват високи температури. През някои дни ще достигнем нощни температури до 14-15 градуса, което прилича на ранно лято. Това каза климатологът проф. Георги Рачев по bTV.

От днес започва рязко подобрение на времето, но няма изведнъж да стане 20 градуса. България остава в периферията на антициклон.

 

От север и днес, и утре ще се спуска малко по-хладен въздух, докато Европа се радва на топло време, при нас е студът. Но много скоро това ще се промени.

В неделя денят и нощта ще бъдат с еднаква продължителност. Към морето ще остане хладно до неделя, малко е вероятно и там да има валежи.

След вчерашния студен зимен ден в София, той каза, че времето ще става все по-топло от понеделник.

Вчера в София си беше пълноправна зима. Цял ден беше студено и температурите едва достигнаха три градуса, и то в центъра на града, където е топлинният остров.

"Докато Европа се радва на топло време, при нас е студът. Но от другата седмица топло, хубаво, слънчево, но сухо време до края на месеца. Следващите събота и неделя очакваме много високи температури, но няма да има валежи. Това е най-неприятното, защото имаме нужда от дъжд", каза още проф. Рачев. 

От понеделник в Европа започва западен пренос на топлото време.

Очакват ни високи температури. В някои дни средната денонощна температура ще достига 14-15 градуса. Ще прилича на ранно лято. Минималните температурите няма да падат под нула градуса до края на март. Засега и през следващите две седмици прогнозите са за топло, слънчево и за съжаление сухо време.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Прогнозник

Прогнозник

17.03.2023 | 12:42

Този Жорето е уникален! Времето само него изненадва и по няколко пъти на ден. Вече се чудя кой повече си мени мнението. Жорето или Банкяснкия?

Отговори
3 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?