Овчаров: Сергей да ми се извини

Станишев ми дължи извинение, нека той намери формата, заяви пред Би Ти Ви Румен Овчаров, който визира напускането на министерския си пост. Промяната в БСП е факт, но ще стане малко по-късно. На конгреса се задейства рефлексът на консолидация около лидера, който показа, че не сме се откъснали от миналото, каза Овчаров. Той уточни, че това не е победа, тъй като доверието към Станишев силно е намаляло от 100 процента преди година до под 60 сега.

Лидерите, загубили доверие на изборите, трябва да се оттеглят, така се прави в Европа. Слизайки от сцената, те отнасят със себе се част от негативите към партията, а новият лидер започва да работи за връщането на доверието. Най-опасното с БСП се случи след изборите и то е, че партията продължи да губи доверие, смята Овчаров.

На БСП й трябва ново ръководство, което да започне с нов морален авторитет да възобновява доверието към партията. Промяната трябва да е драстична, Сергей има 2-3 месеца да покаже, че връща доверието в БСП, ако не го направи, значи авансът, който му е даден, не си е струвал, подчерта социалистът.

Въпреки че в неделя Сергей Станишев бе преизбран за лидер с 60 процента от гласовете на конгреса на БСП, не е изключено неговите съпартийци да го бламират и да се стигне до втори рунд за избор на лидер. Предстои Националният съвет на партията да гласува новото Изпълнително бюро, което ще предложи Станишев, обясни пред БНТ говорителят Корнелия Нинова.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?