1553

Отровеният от руснаците Гебрев извади притеснителна версия за взрива

Към момента разполагам с информацията, която охранителите на базата, присъствали там по време на пожара, на взрива и след това, са дали. Имало е взрив и след това пожар.

Охранителите са получили сигнал за нарушаване на обекта, тръгнали са да проверяват какво е станало и слава Богу, че не са стигнали до обекта. Той се е взривил и по този начин е щастие, че те са останали живи, здрави и невредими”, заяви за Нова телевизия Емилиян Гебрев, собственик оръжейните складове край Карнобат. Както припомнихме, той беше отровен преди време, като службите заподозряха агенти на руското военно разузнаване.

„Няма загинал човек, нямаме ранен човек. Базата се охранява, има направени алармени системи. Те се задействат при нарушение, тръгват хората да проверяват какво е станало и достигат до мястото, където е инициирано нарушението. Изводите – хората трябва да си ги правят”, добави той.

По думите му той е твърдо убеден, че няма как да се случи самовъзпламеняване, защото има определени изисквания, които трябва да се спазят и когато се спазени – „просто няма как да се случи такова нещо”.

„Все едно чешмата ви да е затворена, а вкъщи да стане наводнение”, коментира Гебрев.

Запитан дали има хора, които имат интерес от това, което се случва в момента, той отговори: „След като се случва – значи имат интерес. То така от само себе си няма как да се случи. Аз мога да имам подозрения до безкрай, но те реални ли са, не са ли истински… Поради това има разследващи, на които това им е работата – да го свършат, да го завършат, след това да дадат гласност и да знае обществото какво се случва”.

„Абсолютно всичко е овладяно, чакат се часовете да минат, след които се дава право да се влезе в района и вече да се запознават разследващите какво се е случило там. Хората са извън района, всички са изведени, няма никой вътре, защото има определени правила, които трябва да се спазват и не дай си Боже се случва такова нещо – то е предварително проиграно и се знае какво се прави и хората са си изпълнили стриктно задълженията”, съобщи още Емилиян Гебрев.

И обясни, че става въпрос за боеприпаси, които са с „отпаднала фирмена необходимост”. „Ние сме ги произвели за дадена фирма, която поради разпадане на външнотърговски договор или невъзможност да ги платят, те остават при нас. Ние сме хората, които сме ги произвели, ние сме хората, които трябва да ги пазим.

Базата напълно отговаря на всички изисквания за съхранение – всеки месец се проверява от съответните служби, които имат задължение това да правят – това е полиция и пожарна и абсолютно всичко е наред”, категоричен бе той.

„Ако проследите всички събития от 2010 година, ще видите, че това е едно системно явление в нашата страна. Защо е така – аз не съм човекът, който да даде обяснение. Аз лично не очаквам резултати от разследването, защото до този момент е имало много по-големи такива, та дори и с жертви и наранявания, но всичко отива някъде в мъглявината”, коментира Гебрев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Е, как

Е, как

01.08.2022 | 02:34

Като не е доказано, как така пишите, че руснаците са го тровили

Отговори
3 6
Дежурният виновен

Дежурният виновен

31.07.2022 | 22:45

Е кой?? Правилно,Вовата. А медиите мълчат за нарастващото напрежение между Сърбия и Косово. НАТО и САЩ ще разпалят друг конфликт, в Украйна губят и не е интересно.

Отговори
8 12
Западняк

Западняк

01.08.2022 | 04:09

Какво общо имат САЩ и НАТО с тъпотията на сърби и косоварци?

Отговори
4 1
Експерт

Експерт

01.08.2022 | 05:34

Вучич забравя да каже, че МПС-тата с КОСОВСКА регистрационна табела ОТДАВНА са задължени да имат сръбска в Сърбия! А сега, когато Косоварите, въвеждат РЕЦИПРОЧНО тази мярка (с години ЗАКЪСНЕНИЕ), сърбетата надават ВОЙ ДО НЕБЕСАТА!

Отговори
6 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?