Отнеха Съдебната палата от Лозан Панов заради голия клип

След близо три часа дебати Висшият съдебен съвет реши да отнеме правото на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов да стопанисва  Съдебната палата. 

До решението се стигна след позволението на ВКС в храма на Темида да се заснеме чалга клип на Алекс Сандър с полуголи жени и надрусани деца, в който се възхвалява марихуана  Случаят предизвика вълна от възмущение, както сред магистратите, така и сред обикновените граждани.

„За“ отнемане правата на Лозан Панов гласуваха общо 19 души от ВСС, а „против“ гласуваха едва 5 човека. Същото съотношение бе и при отмяната на решението на пленума на ВСС за делегиране права на Лозан Панов да управлява храма на Темида. 

Преди това Панов се опита да се оправдае, че продуцентите на клипа са нарушили условията договора, а след това прехвърли отговорността на  съдебните охранители,

По думите му, охраната е допуснала хора от екипа на продуцента "Ню Ърбън Продукшънс" до места в Съдебната палата, до които е нямал право да има достъп по действащия договор. Затова ВКС ще иска още над 2500 лева от продуцента.

"Г-н Панов е делегирал всичките си задължения на някой друг. Г-н Панов не подписва нищо, има само титлата „председател на ВКС". Дайте да излезем от този образ на интелектуалеца-аристократ, който го защитават двама-трима негови служители и го атакуват плебеи – това е институционален образ, всички знаем, че не е така”, атакува обаче съдия Красимир Шекерджиев.

Панов беше попитан от главния прокурор Иван Гешев кой представител на ВКС е присъствал на заснемането на клипа, за да осъществи контрол. "Партията не е виновна, когато греши", добави Гешев, според който случилото се било "болшевизъм". "Занимаваме се втора седмица с елементарен казус в ситуация, в която умират хора – призовавам дебатът да е кратък и съдържателен и да не се излагаме", настоя Гешев, според който е явно, че Панов не може да стопанисва Съдебната палата.

Така стопанисването на Съдебната палата отива при Софийския апелативния съд и председателя му Даниела Дончева - считано от 15 юли, 2020 година.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?