Отнеха окончателно лиценза на Еврофутбол

Разрешението на „Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне е окончателно отнето, става ясно от решение на Държавната комисия по хазарта.

От компанията обаче го обявиха за незаконно в съобщение до медиите.

Решението на Държавната комисия по хазарта е от 14 юли, като в него е посочено, че „Еврофутбол” има просрочени публични задължения. Дружеството нито е предоставило обезпечения за тях, нито е започнало да ги погасява. От решението става ясно, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица становища. От „Еврофутбол” са категорични, че публичните задължения са „спорни”, освен това са обект на производство, водено от прокуратурата.

От комисията обаче подчертават, че обвиненията по Наказателния кодекс са към физически лица, а „Еврофутбол” е юридическо лице по смисъла на Търговския закон. Освен това независимо от обжалването в съда, решенията на комисията влизат в сила незабавно, пише стандартнюз.

На първа инстанция съдът реши, че временното отнемане на лиценза на „Еврофутбол” е неправомерно, за което медиите научиха от публикация във "Фейсбук" профила на Васил Божков. Този път от компанията изпратиха прессъобщение, в което оспорват законността на действията на комисията по хазарта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?