46

Откриха мъртъв пилота на изчезналия хеликоптер

Машината се разбила близо до Гърмен

Откриха мъртъв пилота на изчезналия хеликоптер, съобщават източници на NOVA. Машината се е разбила съвсем близо до Гърмен, откъдето излетяла днес сутринта. 

Засечен е и сигнал от хеликоптера. Дронове, екипи на МВР и доброволци обхождат района около селото.

От МВР заявиха следното: "Открит е изчезналият тази сутрин селскостопански малък летателен апарат. Машината е паднала на 1-2 км от Гърмен - в труднодостъпна дере. Намерено е и безжизненото тяло на пилота. Очаква се медицински екип".

Днес селскостопанският хеликоптер е излетял около 7,40 ч. от стадиона в Гърмен и се е отправил към Цалапица, където е трябвало да кацне. Няколко часа по-късно обаче се оказало, че машината не е пристигнала и така е подаден сигнал за изчезването й.

Моделът на машината е „Робинзон” и тя е собственост на частна компания, която е подала сигнала за неговото изчезване. Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта, за да пръска селскостопански култури. През последните няколко дни машината е правила именно това в района на Гърмен и Сатовча. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

22.09.2023 | 21:10

откриха мъртъв 50 годишен мъж на паркинг до хижа здравец открит е паднал по гръб инфаркт съобщи мвр Пд

Отговори
1 2
Запознат

Запознат

22.09.2023 | 20:44

Време е на тази частна фирма да и отнемат лиценза след толкова смъртни случаи и гафове.

Отговори
15 1
жалко за пилота

жалко за пилота

22.09.2023 | 20:36

¨ От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението "малък летателен апарат", нямат и данни за какъвто и да е инцидент.¨ - Това е показателно за цялата ни държава! Държавните органи нямат ДАННИ! Нито за влезли нелегално издирвани бандити, нито за нелегално прелитащи и кацащи самолети, нито за паднали дронове с мини! Управляващите са заети с по-важни за тях задачи! Има милиарди за "усвояване"

Отговори
17 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

22.09.2023 | 20:02

Б о г д а г о П р о с т и М и р н а Д у ш а т а м у

Отговори
11 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата