49

Отиде си любим преподавател от Софийския университет

След тежко боледуване на 8 февруари почина Естер Бодурска-Денкова - дългогодишен преподавател във Факултета по класически и нови филологии на СУ. Това съобщи с дълбоко прискърбие пресцентърът на Софийският университет "Св. Климент Охридски".

Поклонението ще се състои на 10 февруари от 11:00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Естер Бодурска-Денкова започва академичната си дейност като асистент по съвременен испански език в днешната Катедра по испанистика през 1984 г. и работи в областта на испанската литература от Средновековието и Златния век, на философията на езика и на други филологически дисциплини. Автор е на редица научни статии, публицистични и учебни текстове. Естер Бодурска-Денкова е известен преводач на художествена и философска литература, обичан и уважаван преподавател, обучавал поколения български испанисти.

"Със смъртта на Естер Бодурска-Денкова българската академична испанистика губи ценен специалист, компетентен и отзивчив колега, добър и жизнерадостен приятел. Поклон пред светлата й памет!", се казва в съболезнованието от академичната общност на Софийския университет "Св. Климент Охридски", пише БГНЕС.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
НикогаПовечеСДС-Чума

НикогаПовечеСДС-Чума

11.02.2023 | 16:56

Кака и пръст. А кога ще си отиде преподавателя,който изкорми държавицата ни,известен като ДрагалЪФския гърбат Ай дук?

Отговори
4 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?