2374

Отбелязваме 80 години от рождението на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов обичаше празниците, обичаше срещата с приятели, срещите изпълнени с любов. Той излъчваше и даряваше топлина.

На 9 декември 2022 г. се навършват 80 години от рождението на Мастера, като тази годишнина ще бъде отбелязана с мащабна програма от събития.

Спектакълът „Години любов“ в „Народен театър „Иван Вазов“ и фотоизложбата „Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум“ по повод отбелязването на 80-годишнината от рождението на емблематичния артист е под патронажа на Илияна Йотова, пише Darik.

Като кулминация на честването 80 години от рождението на Стефан Данаилов в голямата зала на Народен театър „Иван Вазов“ ще се състои спектакълът „Стефан Данаилов на 80: години любов“. Студенти и приятели на Мастера ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта от филма на Георги Тошев, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от „Златен фонд“ на БНР. Същата вечер ще бъде връчена от вицепрезидент Илияна Йотова поредната „Стипендия на Ламбо“ със спомоществователството на фестивала „Сцена на кръстопът“, чийто създател е самият Стефан Данаилов.

Набраните от представлението средства ще бъдат дарени на Дома за ветерани от сферата на културата, за който приживе се е грижил и самият Стефан Данаилов.
Събитията, които включва програмата „Стефан Данаилов на 80: години любов“, са именуване и преобразуване на част от площад „Велчова завера“ в градина „Проф. Стефан Данаилов“.

09.12. (петък) – 12,00 ч. – Градска градина пред Народен театър „Иван Вазов“ – представяне на фотоизложбата „Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум“

09.12. (петък) – 19,00 ч. – Народен театър „Иван Вазов“, Голяма сцена – спектакъл „Години любов“

„Колко е лесно да бъдеш обичан – 25 истории от учениците на Стефан Данаилов“, автор Александра Александрова

Предстои преиздаване на книгата „Романът на моя живот“, автори Стефан Данаилов и Георги Тошев

Дом на киното – ще бъде показана последната голяма роля на Стефан Данаилов в късометражния филм „Правила“, реж. Ясен Генадиев

Дом на киното – излъчване на филма „Монолог“ изцяло с участието на Стефан Данаилов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
така ли ?

така ли ?

09.12.2022 | 12:47

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МИ СТАНА ЯСНО Е ЗАЩО АНЯ ПЕНЧЕВА Е АКТРИСА ----ГОРКАТА БЕЗ КАЧЕСТВА НО ПЪК ЛЮБОВНИЦА НА КОГОТО ТРЯБВА.... ДО ДНЕС НЕ СИ ДАВАХ ОБЯСНЕНИЕ....А ГОРКАТА Й ДЪЩЕРЯ И ТЯ ЗА НИЩО НЕ СТАВА...САМО МЪЧИ ЗРИТЕЛИТЕ.....АБЕ НЕКАДЪРНИЦИ ДВЕ МАЙКА И ЩЕРКА..........

Отговори
6 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?