1939

От "Продължаваме промяната" обявиха реалното увеличение на минималната заплата

"Една седмица не стигна за приемането на законите за съдебна реформа", обяви бившият депутат от ПП

Целта на приетото увеличение на Минималната работна заплата бе да бъдат премахнати ежегодните наддавания и дискусии в Тристранката за МРЗ. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS Искрен Арабаджиев от „Продължаваме промяната”.

„Да имаме един обективен измерител – данните от НСИ за средната работна заплата за следващата година. От 2015 г. насам минималната работна заплата е била около 43-44%. Промяната не е толкова голяма. Докато изчислим МРЗ и докато тя влезе в сила от следващата година, реалното увеличение ще бъде около 47 на сто”, поясни Арабаджиев.

За свършеното от досегашния парламент той заяви, че 48-ото Народно събрание бе поредният парламент, който се препъва, когато трябва да се приеме съдебната реформа.

„С всеки един парламент се доближаваме все по-близко, законите (за съдебна реформа) ги имаме написани, в този парламент бяха внесени. Една седмица не стигна за приемането им. Вижда се, че има едно ядро от партии, които непрекъснато повдигат тази тема. Ако не направим съдебната реформа и да имаме една институция, която да отделя корумпираните от некорумпираните, няма как да имаме стабилно, работещо в обществена форма правителство”, допълни Арабаджиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Колония Булгаристан

Колония Булгаристан

04.02.2023 | 23:51

Само българина може да бъде лъган за едно и също нещо и да продължава да вярва на това.

Отговори
14 1
тикварче

тикварче

04.02.2023 | 20:35

Абе я се наврете на ....!!!Видяхме на какво сте *майстори*,благодарим ви,чао,ЗЗЗбогум и адио мери!

Отговори
14 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?