2374

От БГ пощи успокоиха: Няма теч на данни след удара на хакерите, ще има пенсии за Великден

Няма изтичане на данни след хакерската атака, която обезоръжи информационната система на "Български пощи". Това обяви пред журналисти изпълнителният директор Деян Дънешки. По думите му, нито един няма да остане без пенсия за празниците. 


"Както обществото беше информирано, към настоящия момент претърпяваме сериозна кибератака с дата 16 април, събота. Атаката е специфична, не е извършена от България. Всички институции и експерти работят по отстраняване на проблема", посочи шефът на пощите и се извини на пенсионерите за създадените неудобства. 


"Процесът е забавен и е така предвид различния механизъм, по който ги обслужваме. Тъй като електронният картон, с който работихме доскоро, позволяваше възможност пенсиите да бъдат получавани във всяка пощенска станция в страната. Към настоящия момент те ще бъдат раздавани единствено и само в пощенските станции по местоживеене. За утрешния ден, който е последен за изплащането, ще направим допълнителен анализ и ако се наложи, ще изискам да се работи и на следващия ден, 21 април. Така че ако някой случайно не е успял да си получи парите, да си ги получи в този ден преди празниците", увери Дънешки. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?