49

Още 15 дни за кандидатстване с проекти за пътища и ВиК

От МРРБ съобщиха, че общините и областните администрации, подали вече проекти към министерството, не се налага да ги входират отново.

Първият по рода си целеви фонд за финансиране на ремонт или изграждане на общински пътища и ВиК вече е започнал да събира проекти. На разположение на местните администрации ще са 500 млн. лева, като отпускането им ще стане през юни. Целта на новия фонд е общините да бъдат подпомогнати за обновяване на общинската пътна мрежа и ВиК инфраструктура. 

От МРРБ удължиха срока за кандидатстване с 15 дни, като така до края на май общините или областните администрации ще могат да кандидатстват за средствата. От министерството пък обявиха, че общините, които вече са подали проектите за ВиК и общински пътища директно към  Министерството на регионалното развитие и благоустройството, не трябва да подават отново същите предложения. Това се отнася и за местните администрации, кандидатствали чрез Националното сдружение на общините в Република България.

Единствено при промяна в обстоятелствата за вече подадените предложения - например междувременно е избран изпълнител или се променя обхватът на съоъветния проект, местната администрация трябва отново да внесе документите, като обяви промените, които са настъпили.

Peгиoнaлнoтo вeдoмcтво пpecтpyĸтypиpa чacт oт бюджeтa cи за 2022 година, зa дa ocигypи необходимите 500 млн. лева. Beчe ca изpaбoтeни ĸpитepии зa oцeнĸa нa пpoeĸтитe, a финaнcиpaнeтo щe cтaвa пo oпpocтeнa пpoцeдypa. Ho тъй ĸaтo тeзи cpeдcтвa нe ca изpичнo бюджeтиpaни, тe щe тpябвa дa ce paзпpeдeлят c пocтaнoвлeния.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?