1553

Оперираха спешно наш депутат от тумор

Ходете на лекар, съветва Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ

Спешна операция от тумор на гласните струни е претърпяла депутатът Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ. Дамата е както в листите за европарламента, така и за парламентарния вот. Но след интервенцията е прекратила всякакви изяви.

Ето какво написа Летящата Козила Ерато, както е супер популярна в социалните мрежи, майката на три деца:

"Изгубих си гласа преди няколко седмици. Постепенно такова. Получих много съвети за хомеождрокс (казвам хомеождрокс, за да не каже фейсбук, че пиша лекарство), за чайове, за лукове и за какво ли не.
И вероятно щях да ги спазя, ако ИМАХ ВРЕМЕ. Но аз съм в кампания и имам и спектакли, та човек не може да разчита на лука и викам "Я да ида аз на лекаря". Знам, знам, екстравагантно решение, но ето на!
Отидох. Един лекар, двама лекари - то ми било тумор. Викам на лекаря МАЙ НЯМА ДА СТАНЕ С ХОМЕОЖДРОКС, Той вика - май не!
Първа поука: Ходете на лекар.
После (вие това не го знаете), но аз от доста време кашлям само като лежа. И съответно решихме, че е алергия. То акари ли не изкарвахме със специални прахосмукачки, то антиалергични препарати ли не купувахме. По едно време ДАЖЕ се лягаше само в памук. Моля ви се, тая алергия и в хороскопа ми излезе. Накрая с мъжа ми съвсем сериозно пробвахме дали не съм алергична към него. Не съм. Какво се оказа - като съм легнела, тоя тумор се залепял на нещо си в гласните струни и предизвиквал страшно дразнене. Само дето излишно изгоних акарите - единствените живи същества, които не са ми правили забележка за нещо. Убедена съм, че и на този статус ще получа забележки.
Втора поука: Ходете на лекар.
Третото е, че имам нисък пресипнал глас, който напоследък лесно се изморява и като крещя (което аз правя редовно), направо ми се разказва играта. Обикновено крещя по работа, защото когато крещя по емпиричен път съм виждала по-добри резултати. А и защото съм невротичка. Обаче с тия болки вече не крещях, а пишех адски нервно на капслок в общи чатове. Но колкото и да пишеш на капслок - просто не е същото, разбирате ли ме. Не е същото. Сега, обаче, се оказа, че болката идвала от това нещо, дето ми било изкривили гласните струни и сега вече може би всичко ще е наред и аз ще крещя като младо момиче. Нямам търпение.
Трета поука: Ходете на лекар
Лекарят, съвършено и абсолютно разкошен, ми каза, че бил бая голям тумор. Вика "Направо си е имало шанс да се задавите." Викам "Е, това щеше да е адски нелепо." И се смяхме. Аз хъхрещо, той учтиво.
Четвърта поука - ходете на лекар. Лекарят посредством едно тънко фенерче от джоба му и точно ЕДНО надникване ми спести пари за антиалергични препарати, усилия по отстранияване на мъжа ми и акарите, приемане на тонове лук, греяна ракия и хомеождрокси, а днес вече ме лиши и от съответния тумор.
Аз съм късметлийка, че страшно спешно трябваше да си оправя гласа, защото съм в кампания, та реших да ида на лекар. Не знам дали да благодаря на Мария Габриел за това.
А вие не бъдете като мен. Тоест, БЪДЕТЕ ОТЧАСТИ. Ходете на лекар дори да не сте в кампания. Страшно много глупости ще ви се спестят.
Няма нищо клето в този статус. Само радост и съответно съжаление, че не мога да съм на заседанията с колегите. Хора, ходете на лекар и да сте живи и здрави. И извинявайте за повторението, но аз го слагам за красота, нещо като алитерация:
Ходете на лекар".

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?