49

Опасно явление в Черно море! Насочва се към Царево ВИДЕО

Вградена гръмотевична буря се е образувала в Черно море на разстояние около 20 километра от брега. Тя се движи в посока засегнатите от наводнения региони, съобщават синоптиците от Метео Балканс. Бурята ще окаже допълнително усилване на валежите по Южното Черноморие, с което лошите новини за региона днес не спират, пише flagman.bg.

Предишните прогнози бяха, че неблагоприятното време ще продължи с временни превалявания, но сега очакванията са за засилване на валежите. Това ще продължи най-малко още няколко часа.

Към момента най-засегнати остават териториите в общините Царево и части от Малко Търново, където има сигнали за няколко скъсани моста, за потопени под вода населени места и за рекордни валежи от над 300 мм на квадратен метър. Засега сигнали за пострадали и жертви няма, но още нищо не е сигурно. Екипи на пожарната и доброволци помагат на бедстващите хора.

Регионът не е виждал подобни дъждове от поне век. Няколко къмпинга са били унищожени след преливане на реки, голяма част от пътищата от и към община Царево остават затворени. Бедственото положение, обявено по-рано от кмета Георги Лапчев остава в сила. Има населени места, до които е прекъснато електрозахранването, както и телекомуникациите. Има смущения и в мобилния интернет. Стойността на нанесените щети тепърва ще се оценяват, но със сигурност сумата ще надхвърли няколко милиона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?