1553

Опаковат Паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна

Паметникът на съветската армия в столицата ще бъде опакован със знамената на България и Украйна днес, предаде репортер на БГНЕС. Явно ще е горещо и около Моча, както му казват софиянци. 

Организаторите призовават „да скрием позорното и натрапчиво присъствие на пропагандния монумент на окупационната червена армия“.

Акцията е организирана от гражданската инициатива, която се бори за демонтирането на "МОЧА" (Монумент на окупационната червена армия - алтернативното име на Паметника на съветската армия).

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ.

Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна”, казват организаторите.

Опаковани със знамената на България и Украйна първо ще бъдат скулптурните композиции в североизточния край на монументалната площадка.

Фигурите ще останат покрити със знамена в продължение на следващите няколко денонощия.

Призивът на организаторите е хората да носят собствени знамена, за да се покрие колкото се може по-голяма площ от монумента.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Пловдивчанин

Пловдивчанин

04.05.2022 | 12:00

В Пловдив кога ще се опакова пловдивския МОЧА (Альоша) ?

Отговори
0 0
Мало умщина

Мало умщина

04.05.2022 | 08:22

Аман от простотии

Отговори
2 1
ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!❤️

ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!❤️

04.05.2022 | 07:44

МОЧА - не само софиянци му казват така...

Отговори
1 1
ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!❤️

ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!❤️

04.05.2022 | 07:44

"москва потъна", кремъл фалира, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Отговори
1 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?