46

Одобриха премахването на Паметника на Съветската армия

Столичният общински съвет възложи на кмета на София Йорданка Фандъкова да поиска от държавата да премести от Княжеската градина монумента "Паметник на Съветската армия", който е държавна собственост.

Решението бе взето след бурни дебати в СОС, продължили няколко часа. С 41 гласа „за“, 14 гласа „против“ и 1 „въздържал се“ Столичният общински съвет одобри премахването на монумента.

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДБ, Патриоти за София и независимите общински съветници решението бе прието. Групата на БСП скандираха за оставката на председателя на СОС, след което напуснаха залата.

Сутринта имаше няколко партийни протеста заради преместването на монумента. Единият направи живи верига около паметника в центъра на София. Протестиращи пред общината пък замеряха сградата с яйца и червена боя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
соросоядите „работят”

соросоядите „работят”

10.03.2023 | 16:49

„прозорецът на овертон” е като з.адник - чрез леко и постепенно и отваряне се преобръща мнението и посоката на неговата пропускливост.... Като сме оставили д.упедавците управляват света, така ще ни „работят”.

Отговори
1 2
ДъБъ дебил

ДъБъ дебил

09.03.2023 | 22:48

За Съветската армия - не, а за София прайд - да!

Отговори
1 5
Ангел Грънчаров от Тракия

Ангел Грънчаров от Тракия

09.03.2023 | 22:46

Шопи, аз не искам с моите данъци да шорошоядствате и джендърлясвате!

Отговори
1 4
Лек ви път Юди

Лек ви път Юди

09.03.2023 | 20:41

А не е ли по лесно да ви натоварим на едни конски вагони всички Юди и ви пратим на майната ви Ефекта ще бъде многополюсен Първом няма да се дига толкова прахоляк от бутането на паметници Второ ще настане мир и тишина от чииииифутски крясъци по медии и ефир Корупцията по нашите Български земи донесена от чиииииифути който само чекмедже по шкембето трябва да ги бъхте Само заради тези неща си струва да ви качим на конските вагони и да поправим една грешка на нашите деди Нали няма да отричате онова вашето Юдейското че човек имал право на развитие във туй число и идеологическо Е След всичките ви ваши чиииифутски издънки като гости по нашите земи и у нашия дом България ние достигнахме до логичното обяснение като потърпевши домакини да ви качим най учтиво този път на конските вагони Разбира се вие няма този път да се криете от чичко Хитлер във пределите на братския СССР при другаря Сталин нито във Съветската Окрайна Щото и там съ оооооооосрахте яко Нали А ша пътувате за други континенти Лек ви път

Отговори
2 5
Айде

Айде

09.03.2023 | 17:35

Альоша е следващия !

Отговори
13 6
Альоша да го свалите

Альоша да го свалите

09.03.2023 | 18:34

Резил за Пловдив

Отговори
5 7
Мразим джендърите

Мразим джендърите

09.03.2023 | 17:09

Те хубаво махат паметници, ами защо не махнат и ония на английските летци бомбардирали София? Или там не можем да пипаме?

Отговори
8 15
Ъъъъ...

Ъъъъ...

09.03.2023 | 17:22

А също и Тюркян чешма?! Що за наглост фесовете да имат собствени паметници в нашата страна

Отговори
4 15
Май мразиш повече мисленето

Май мразиш повече мисленето

09.03.2023 | 21:16

Абе, джендъросания, къде е този паметник на английските летци? Къде ви намират руснаците все такива прости парчета 80 години вече?

Отговори
6 0
шорошоядският бо_клук се изчерпа

шорошоядският бо_клук се изчерпа

09.03.2023 | 16:27

Ако пак изберете тия шоровци: ПП, ДБ, ГЕРБ най-много да бутнат някой паметник за прах в очите на полезните идиоти, на които сега им било много добре!

Отговори
8 21
1 наум

1 наум

09.03.2023 | 16:22

Позволете ми да не бързам с радостно мнение. Първо, СОС още не е взел това решение. То е прието само в ресорната комисия към СОС – по предложение (предизборно) на гербаджиите с цел – след подходящата медийна кампания – да се завърнат обратно в банкянската кошара напусналите след Магнитски-2. Второ, тъй като средносрочното прицелване на сикаджията е да има достатъчно електорална тежест, така че да си изиграе картите в новия парламент бавно и отлагателно, и да избегне главата му надвисналия “евро-атлантически” меч, то внасянето в СОС и гласуването на решението на комисията ще се забави достатъчно дълго – за след парламентарните избори и вероятното пролетно развитие на войната срещу Украйна. Протакането е отдавна усвоен от бокотиквата метод за лавиране сред бързо протичащите промени в политиката у нас и около нас. Няма никакво съмнение, че ако гербаджиите (с помощта на купен и контролиран вот; на медии; на секционни комисии; на “социологически” агенции и т.н.) успеят да имат дори и един глас преднина на изборите и/или ако войната се закучи и премине в позиционна изтощителна (мечтата на военнопрестъпника путлер), мнозинството в СОС ще бламира решението или просто няма да го вкарва в дневния ред на редовна своя сесия. За справка – на заседанието този четвъртък ще се разглеждат доклади, вкарани в дневен ред още в средата на януари. Трето, дори и да бъде щастливо гласувано това решение някъде през лятото, областният управител (мухльо като ментора си радев) задължително ще го спре – мога да се обзаложа на 100% в това. Четвърто, дебатът в медиите сега и до гласуването на решението облагодетелства също и бсп-ниновисти, а и всякакви путинистки и сталинистки глисти, които ще отиграят ситуацията в своя полза, като нагнетят максимално напрежение с обичайните си комунистически съветски реакции – за да спечелят някой и друг глас както на парлачентарните, така и на местните избори, които са само след около половин година. Това може и да не е предварително калкулирано от сикаджията, но би му помогнало, като повиши процентите за неговите авери от бкп и службите, които също командват в тези организацийки, за сметка на демократичния вот. Пето – дори и всичко да свърши с хепиенд (малко вероятно предвид горното), изпълнението на решението е в ръцете на държавата – тоест, правителството. Ако няма демократично правителство, а продължи да управлява решетниковият бастун радев, позорното стърчило ще продължи да си стърчи. В резюме – има всякакви предпоставки – ако бъде оставено на само себе си – решението (също като това от 1993 г.) да не бъде изпълнено. Има само два варианта това да стане – първо, задължително е украинският народ да разгроми нашествениците, за да се пречупи волята на съветските проксита у нас да се съпротивляват срещу премахването на позорното стърчило, и второ, нужни са постоянни действия от страна на гражданите, за да се придвижи бързо и положително решението в СОС.

Отговори
25 1
Да видим по-нататъка..

Да видим по-нататъка..

09.03.2023 | 16:20

Дотук добре.

Отговори
18 5
фарс

фарс

09.03.2023 | 16:14

За едното браво от байдън е родата ще си преместят тия прождажници

Отговори
14 18
Фрас!

Фрас!

09.03.2023 | 21:18

Твоята рода е съветска, ама нашата е българска. Няма как паметник на чужденци за наш на родата да ни го хванеш.

Отговори
6 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?