49

Обрат във времето след 1 януари! Зимата се връща с пълна сила, вижте къде

Запазват се прогнозите за класическа зима към края на първото десетдневие на януари, като причината e очакваното стратосферното затопляне, което вече е в ход, съобщават метеоролозите от Meteobalkans.com.

Според тях това затопляне в ниските слоеве на стратосферата е добър индикатор, защото това, може да доведе до по-чести нахлувания към вътрешността на континента. 

Повишава се вероятността от по-трайни антициклони над Северна и Източна Европа, което ще доведе и до блокиращи обстановки, предизвикани от стратосферното затопляне.

Последните анализи на глобалните метеорологични модели прогнозират, че се очаква нахлуване на по-сериозна арктична маса от Източна Европа към централната част на континента. Застудяването може да окаже влияние и на времето на Балканите. 

Температурите в Северна Румъния, Полша, Украйна и Беларус от 8-и до 12-и януари ще се понижат докъм -15-20 градуса по Целзий, показват моделите с днешна дата. 

Обикновеното по-студеното време в Централна и Източна Европа в този период създава условия за възникване на средиземноморски циклони, оказващи влияние на времето над Балканите.

През изминалите няколко дни наблюдаваме, че сибирският антициклон вече се е развил и обхваща голяма площ от Русия, Монголия и Китай. На много места в Азия измериха и нови температурни рекорди, като в сърцевината на полярната въздушна маса се е понижила и на места е до -50 градуса по Целзий.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Дано!

Дано!

31.12.2023 | 19:39

Дано дае настанат Люти Буре и Виелици За да се Видят тези Лайна колко струват!

Отговори
0 0
rtytry

rtytry

31.12.2023 | 14:09

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:------- https://do.my/xbio

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?