46

Обръща го на сняг: Зимата се вихри от понеделник, вижте прогнозата на Петър Янков

Времето напоследък е студено сутрин и значително по-топло през деня

През следващите дни в североизточните и източните райони температурите ще достигат до 18-19 градуса. Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще има повече слънце събота и неделя. В събота ще премине облачна вълна и са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд в Добруджа. В неделя времето ще бъде благоприятно за туризъм в планината. Времето рязко ще се влоши в понеделник, очакват се валежи от дъжд и сняг в западните райони и постепенно ще обхванат централните и източните райони на страната. Във вторник временно ще преминат в сняг и температурите ще се понижат значително. Това заяви синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след валежите в началото на следващата седмица времето отново ще се стабилизира и температурите ще се повишат слабо.

"Ново влошаване и валежи се очакват в края на следващата седмица. Снежната покривка няма да бъде съществена и ще се топи бързо - 1 до 3 см в западните части на страната и Предбалкана", прогнозира Янков, като не изключи опасността от лавини. Събеседникът поясни още, че най-много сняг има в Банско, в "Пампорово е приятно с височина на снежната покривка около 40-50 см", Боровец се нарежда на трето място, а "най-лошо е положението на Витоша".

Янков подчерта, че през почивните дни в Турция не се очакват валежи. Средните температури ще са минус 5 и минус 3 градуса, а максималните - около 5 градуса.

"Над цялото Средиземноморие температурите през почивните дни ще бъдат високи с пролетен привкус - между 14 и 20 градуса", отбеляза събеседникът.

Синоптикът обобщи, че "валежите ще преминават в сняг и ще дадат последователна заявка за настъпването на пролетта".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Синяфичка

Синяфичка

21.02.2023 | 09:03

Дае... синоптика ... вика - Времето рязко ще се влоши в понеделник, очакват се валежи от дъжд и сняг в западните райони и постепенно ще обхванат централните и източните райони на страната. Във вторник временно ще преминат в сняг и температурите ще се понижат значително. Това заяви синоптикът Петър Янков. Днес е ден вторник. 08:00 часа - 10 градуса, вчера понеделник - стигна 18 градуса. Кой открадна снега ??? Къде ми е обещания сняг ??? Чакам отговор !!!

Отговори
0 0
Ако може

Ако може

16.02.2023 | 22:13

А другаря Янков може ли да познае какво ще бъде времето кога Юдейските орди навлезнат във Масква и по коя телевизия ще дават победоносната реч на другаря Зеленски И кък Путин е умрял от страх

Отговори
4 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?