71

Областният отличи Манита Вартан за благотворителните й каузи СНИМКИ

Носителката на титлата „Мисис Европа" прие да бъде лице на кампанията „Цигулка за талант“, която стартира под патронажа на д-р Илия Зюмбилев

Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев отличи с почетен плакет пловдивчанката Манита Вартан за нейния принос за популяризирането на Пловдив и България по света. 

„За мен е огромно удоволствие да удостоя с тази награда носителката на престижната титла „Мисис Европа“, която преди титлите прие в сърцето си благотворителността и реализира множество каузи в подкрепа на деца и хора в неравностойно положение.

Не можем да не бъдем горди и с факта, че една пловдивчанка покори първо България, после и Европа със своя ум и красота“. Това заяви областният управител по време на церемонията по награждаването, която се състоя в залата на областна администрация в присъствието на целия екип. 

„Развълнувана съм, защото това е първото отличие, което получавам от институциите за дългогодишната ми благотворителна дейност. Искам да споделя, че хората в неравностойно положение се нуждаят понякога не само от финансова подкрепа, а от човешка топлина и разбиране, за да могат да реализират или да продължат живота си напред“, сподели Манита Вартан.  

Тя разказа пред екипа за трудностите и предизвикателствата, през които е преминала по време подготовката за европейския конкурс. „Беше много важно да бъда на ниво – защото журито не оценява кандидатките само по красота, а се оценява и тяхната обществена дейност и представянето на своите държави. Аз не застанах със своето име на този конкурс, а с името на България и съм горда от това!“, сподели „Мисис Европа“. По думите тя е истински представител на космополитния и древен Пловдив, в който от векове живеят представители на различни етноси. Самата тя носи в себе си духа и харизмата на два народа – българският и арменският. 

 

Бих искал да благодаря на Манита Вартан за това, че прие да бъде лице на една нова благотворителна кауза, която днес стартираме под моя патронаж – „Цигулка за талант“. Надяваме се заедно до Коледа да съберем средства на една изключително надарено дете от пловдивското музикално училище, за да му бъде закупен професионален инструмент за неговата подготовка“, съобщи още д-р Зюмбилев. Той обясни, че предстои да се даде допълнителна информация с дарителската кампания. 

Манита подчерта, че приема с радост тази поредна кампания, защото тя съвпада изцяло с личната й кауза, посветена на работата с талантливи деца от всички националности в България. През последната година журира много конкурси за таланти и за красота на международната сцена - Париж, Атина, Варшава, Барселона.

 

Обича благотворителността и тя е част от живота й много преди да стане Мисис България. Тази пролет се погрижи за цялостната визия на абитуриентки в неравностойно положение. Организирала е десетки акции за събиране на помощи и средства за нуждаещи се, посещавам сираци и старчески домове. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Джендо

Джендо

29.11.2023 | 18:23

Мъ до ама той на нея или някой друг на него!Да му слижат една перука и едни цици и догодина на конкурса ще вземе първо място!

Отговори
0 1
Чок гизель балерин гиби!

Чок гизель балерин гиби!

29.11.2023 | 18:19

Догодина и този да не завижда а да се яви на конкурса за Мисис Филибето-Майна!Шъ хо изберът за кралица на красотата!Абе аланкоулу ,ти си представител на правителството в Пловдив,с какво тази ма му на е заслужила да я сайдиса чак губернатора ,пък и да се изтепоса с нея по медиите!Пълен та шак!Срамна работа!

Отговори
4 0
Пловдив

Пловдив

29.11.2023 | 16:33

Едно мъ. до няма как да не и удари за каузата хахахах

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?