71

Няма край: 1000 туристи блокирани в Синеморец, откриха алтернативен път

Пътят е: Ахтопол - с. Варвара - с. Бродилово - местността “Калинче” (до заслона вдясно). Още 500 метра и се стига до стабилизиран път в посока село Изгрев и оттам се стига до Царево. 

 

Пропадна и последният мост край къмпинг Нестинарка, който свързваше Царево с Ахтопол, и на практика съвсем откъсна от света най-южните ни морски курорти.

Мостовото съоръжение, което в последните часове пое целия трафик, не можа да издържи и зейна огромна дупка с диаметър около метър-метър и половина, което наложи незабавното затваряне на отсечката.  

„Затваряме този път засега, вече сме започнали обследването на алтернативни горски пътища за връзка с южната част на общината“. Това съобщи за Флагман.бг зам.-кметът Марин Киров, който е на терен и с екип от администрацията обсъжда най-удачния временен вариант, тъй като няколко курортни селища буквално са откъснати от света.

Според кмета на Синеморец Динко Костадинов над 1000 са блокираните туристите там, които няма как да се изтеглят заради пропадналия мост при Нестинарка, който бе единственият им алтернативен  маршрут. Всички са си стегнали багажа и чакаха удобно време да потеглят, но ще трябва да останат по стаите си, докато се намери алтернативен маршрут, заяви той.

Припомняме, че мостът по главния път за Ахтопол също е пропаднал. Вътрешният в Царево между кв. Василико и Нестинарка бе буквално отнесен при вчерашния потоп.

Трафикът е кошмарен, защото в тази част на българското Черноморие все още има няколко хиляди туристи, които искаха да се приберат по родните места. Все още не е ясен броят на автомобилите, които останаха зад пропадналия мост на Нестинарка.

Има алтернатива за пътуващите от Ахтопол,

съобщиха междувременно от полицията в Бургас.

Пътят е: Ахтопол - с. Варвара - с. Бродилово - местността “Калинче” (до заслона вдясно). Още 500 метра и се стига до стабилизиран път в посока село Изгрев и оттам се стига до Царево.

По пътя ще има служители на Държавна горско стопанство Царево със светлоотразителни жилетки, които да съдействат на пътуващите от Ахтопол към Царево и да указват правилната посока.

Към момента приоритетно маршрутът ще се ползва от пътуващите от юг на север - Ахтопол - Царево - Бургас. Впоследствие ще могат са се включат и пътуващите към Ахтопол.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
а сега де...

а сега де...

06.09.2023 | 16:00

Сега ако си бяха подготвили бронираните машини дето ги сурнаха даром на Украйна сега щяхме да стигнем до хората с храна и да помагаме.... утре ще ни трябват такива машини за планински преходи да спасяваме бедстващи.... денков и тагарев на трибунал.... утре ще ревем без електричество също заради тези боклуци които продават техниката на атомната ни централа...

Отговори
10 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?