2374

Няма да стане само в социалните мрежи: Протестиращи искат наказания за насилниците над животни

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата в София с настояване за ефективни и по-строги наказания за хората, извършили насилие или убийство на животни.

„От опит знаем, че в България някои неща не се случват лесно. С писане в социалните мрежи очевидно няма да стане. Ето, затова сме тук, за да поискаме ефективни наказания за насилниците над животни, ако трябва и с промени в законодателство“, каза за БТА един от протестиращите, дошъл да изрази своето недоволство заедно с домашния си любимец.

Протестът бе организиран в социалните мрежи, а участващите в акцията настояха и за изграждането на добре работеща зоополиция. Присъстващите обещаха акциите им да продължат.

Според тях случаите на малтретиране на животни в страната зачестяват. Като пример те дават станалия публично известен случай със Захари Шулев, обвинен за насилие с особена жестокост над кучето Мечо.

Подобни протестни акции са предвидени и в други градове на страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
И.П.Павлов

И.П.Павлов

15.01.2023 | 18:27

След митинга в защита на кучетата един собственик се прибрал в къщи, пуснал телевизора и изръмжал: Мрете ве, вашта мама украинска!

Отговори
1 0
Гошо

Гошо

15.01.2023 | 17:41

А наказания за ухапаните от кучета ще има ли за собствениците

Отговори
6 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?