71

Ново 20! Лорер: Задава се бежанска вълна от Русия ВИДЕО

Никой няма да наруши санкциите, никой няма да плаща в рубли, заяви министър Лорер

 

Нито един от българските работодатели не иска “Газпром” и плащане в рубли. Но всички искат газ на разумни цени, така че да останем конкурентноспособни. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в студиото на NOVA.

Припомняме, че ден по-рано Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката и индустрия, обяви, че не тя, а работодателите искат подновяване на преговорите с „Газпром” и доставки на газ от Русия.

България и Полша са били първите две държави, за които Русия спря газа, защото са достигнали край на своя договор, обясни министър Лорер.

“Всеки един в Европа, чиито договор достигне до момент за плащане, ще бъде посрещнат от “Газпром” със същите условия, а отговорът ще бъде общоевропейски - “не на икономическия шантаж”. Никой няма да наруши санкциите , никой няма да плаща в рубли”, категоричен бе министърът.

По думите му държавите от ЕС имат готовност също да бъдат санкционирани като България и Полша.

“На Европа ще й трябва  време, за да се излекува от зависимостта от руския газ, но това е общата политика и ще се преговаря само и единствено заедно”, коментира Лорер.

Според него следващата бежанска вълна ще бъде от руски граждани.

“У нас вече успяхме да устроим няколкостотин икономически бежанци от Русия, предимно инженери, които разбират каква ще бъде икономическата катастрофа, която се задава там и търсят по-добро бъдеще за себе си и за семействата си”, каза Лорер и допълни: “Смятам ,че трябва да се подготвим организационно и законодателно за още бежанци от Русия”.

Министърът на иновациите и растежа коментира и трусовете в коалицията, но каза, че не очаква предсрочни избори. Въпреки това, той отказа да коментира дали при евентуални такива, ПП би подкрепила Румен Радев

“Дали е отговорно да слагаме идеологическия съображения пред стабилността на страната”, попита Лорер, обръщайки се към вицепремиера Корнелия Нинова, която постави заяви, че БСП ще напусне коалицията, ако България реши да изнася оръжия за Украйна.

“Убеден съм, че ще намерим формула, по която да продължим да работим заедно. Вярвам че нашите коалиционни партньори ще бъдат съгласни с нея”, коментира Лорер.

“Беше време на кажем ясно, че сме “за” износ на военно-техническа помощ към Украйна. България трябва да покаже чрез суверена, е България иска да подпомогне Украйна както целия ЕС. Това е нашето послание”, каза още той.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Направиха си заплатите над 8000 лв и сега се подиграват с народа

Направиха си заплатите над 8000 лв и сега се подиграват с народа

30.04.2022 | 22:50

Този ид.иот се подиграва с всички работещи и пенсионери в България.

Отговори
1 0
Докога това правителство ще работи срещу България продажни предатели

Докога това правителство ще работи срещу България продажни предатели

30.04.2022 | 22:46

Мръсници слуги на краварите и запада. Защо унищожавате България продажници? Мръсни гадове!

Отговори
1 0
Този иди.от докога ще ни лъже

Този иди.от докога ще ни лъже

30.04.2022 | 22:41

Няма никакво значение в каква валута ще плащаме газта въпросът е да е евтина бе иди.оти , закопавате България мръсни продажници!

Отговори
1 0
СССР

СССР

30.04.2022 | 14:46

Добре че беше СССР и сега в лицето на Русия такива, като тоя да не отпътуват на небето, през комина в пещите на Хитлер!

Отговори
2 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

30.04.2022 | 11:39

НА БГ ПОЛИТИЦИТЕ ИМ ДРЕМЕ ДАЛИ ГАЗА ЩЕ Е -1.50 ИЛИ 3.50 ДАЛИ БЕНЗИНА ЩЕ Е 3.00 ИЛИ 5.00 ЛЕВА--ТЕ СА СИ ГЛАСУВАЛИ ПО 8000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ--ТАКА ЧЕ ДА МУ МИСЛЯТ ХОРАТА ПО 500 ЛЕВА НА МЕСЕЦ--БЕДНИТЕ ХОРА МОГАТ САМО ДА ГИ СПАСЯТ РУСНАЦИТЕ ОТ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ КАТО ВЛЕЗНАТ ТУКА В БЪЛГАРИЯ--И ВСЕКИ КОЙТО ВИ КАЗВА ЧЕ НЕИСКА РУСКАТА ГАЗ--ТОВА ЗНАЧИ Е ЧОВЕК С ХИЛЯДИ ЛЕВА НА МЕСЕЦ ДОХОДИ--КОЕТО ЗНАЧИ ИЛИ Е ПРЕСТЪПНИК ИЛИ Е ПОЛИТИК ИЛИ Е РЕСТИТУТКА

Отговори
11 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?