71

Новият шеф на Пощите: Водени са към фалит заради апетитни имоти

База с 35 стаи и ресторант на центъра на курорта "Пампорово" била отдадена под наем само за 2320 лева в активния сезон

Една от вероятните причини "Български пощи" да са водени към фалит е заради имотите. Това каза в "Тази сутрин" по бТВ новият изпълнителен директор на дружеството - Богдан Теофанидис.

Вече е приключил вътрешният одит на Министерски съвет във вразка с базите и в доклада има около 90 препоръки, както и смущаващи факти. Един от имотите на "Български пощи" например е с площ 834 кв. м. на центъра на курорта "Пампорово". В миналото е бил обучителна база. В последствие е дадена под наем. Има 35 стаи и заведение на първия етаж.  Наемът, който плаща фирмата, е 2320 лв. в сезона на месец. Това прави 2 лева на стая на ден в активен сезон, изчисли грубо изпълнителният директор.

Освен това над 10 г. е бил използван един и същи оценител.

Има много неща в доклада, ще текат още проверки, ще валидираме дали това е наистина така, добави Богдан Теофанидис.

Поех пощите заради екипа - има сериозни специалисти по всичко. Аз съм специалист по дигитализация, идвам от огромна компания, в която организирах дигитализация и финансов контрол, обясни той. Амбицията му е да развие дружеството именно в тези две посоки.

"Планът за възстановяване и устойчивост предвижда около 30 млн. лева, за да заздравим всички пробойни - съвременна инфраструктура, нови системи в IT сферата. Но отнема техническо време да се реализира. И хакерската атака изпревари това. Ефектът от нея е сипмтом в какво състояние заварвам пощите", каза новият шеф.

Според него те могат да излязат на печалба и да са конкурентни дори в куриерските усуги, където са парите в сектора.  Структурата е такава, че имат база и специалисти. 

Сигнал за неплатени възнаграждения на служителите  Богдан Теофанидис коментира така: "Всички са получили заплати, но на 70%, което е позволено по Кодекс на труда. Това е и  заради хакерската атака. Няма приходи, за да се разплаща".

Първото плащане, което ще направя като нов изпълнителен директор, ще е към служителите, зарече се новият шеф.

"Тъжна е ситуацията със заплащането. 820 брутно е средната заплата  на заетите  9000 човека. Едно от първите неща, които ще се случат, когато дружеството се върне на пътя на добрите финансови резлутати, е и да се повишат заплатите", зарече се Теофанидис.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Грънча от ПОТ ТВ

Грънча от ПОТ ТВ

05.05.2022 | 14:27

Не бе, Путин ги удари заради това!

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?