2374

Нови мерки: Отстъпката за гориво няма да е "на калпак"

Служебното правителство планира сериозни отстъпки за картите за БДЖ и обществения транспорт. Това обяви в студиото на „Събуди се” по NOVA служебният министър на икономиката Никола Стоянов.
 
Според него отстъпката от 25 стотинки за горивата е планирана лошо. Обмисля се дали тя да продължи да действа, но ако това стане, „няма да е на калпак".  До края на годината кабинетът ще обяви мерките, които вероятно ще засягат хора с доходи до 1000 лв.
 
„Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем е лошото планиране, финансовият ресурс който беше отделен. Освен това, по този начин се финансира „Лукойл” с пари от държавния бюджет”, поясни той.
 
По думите му България има заплаха от ЕК за наказателна мярка, тъй като отстъпката се ползва само от български граждани. „Има оплаквания от румънски граждани у нас, че мярката е дискриминативна”, каза още той

Според него служебният кабинет е направил много за намаляването на цената на газа.

„Преди 2 месеца и половина, когато започнахме да заседаваме с Щаба по енергетика имаше много коментари относно цените на газа. От бизнеса се говореше, че има нужда цената да е под 250 лв. за мегаватчас. Цена над тази не би била поносима за тях. Само за две месеца и половина служебното правителство в лицето на колегата Росен Христов успя да промени много ситуацията в България. Октомври цената спадна с 30%, ноември - с 47%. Сега е нормално през зимния сезон цените да се покачат. Освен това „Чирен” е запълнен с много скъп газ по време на предишното правителство”, коментира още Никола Стоянов.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Айше

Айше

18.12.2022 | 11:12

Ще стане сиганска отстъпка

Отговори
1 1
Кофти

Кофти

18.12.2022 | 10:36

Как ще има пари в хазната,като всичко се сава на калпак? 70 лв на всички пенсионери, ковид добавки на всички пенсионери,отстъпки за всички шофьори.... Големи о лигофрени ни управляват! 240 некадърника! Заслужаваме си съдбата,щом си ги избираме.

Отговори
4 0
Тояа продавителство

Тояа продавителство

18.12.2022 | 07:05

Да си ходи заедно със дебелата свиня финансо дебелистър

Отговори
6 3
Shareblog

Shareblog

18.12.2022 | 01:16

https://shareblog.online/

Отговори
0 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?