3906

Нова измама с фалшиви мейли: Източват лични данни от името на Инспекция по труда

Бъдете внимателни. Източват лични данни от името на Инспекция по труда. Адресът, от който се разпространяват съобщенията ([email protected]), не е на Агенцията


В ИА „Главната инспекция по труда“ (ИА ГИТ) е постъпила информация за разпространение на електронно съобщение за предоставяне на лични данни във връзка с въвеждането на електронната трудова книжка.

Главната инспекция по труда обръща внимание, че от институцията никога не се изпращат съобщения по електронен път, които приканват гражданите да въвеждат или да актуализират своите лични данни. Имейлът, от който се разпространяват съобщенията ([email protected]), не е на Агенцията. Неправомерно е използвано и логото на ИА ГИТ.

 

Гражданите не трябва да отварят линковете, посочени в изпратените съобщения, както и да въвеждат лични данни. В случай че настъпи необходимост от разпространяване на информация, свързана с дейността на ИА ГИТ, гражданите се уведомяват предварително чрез официалния сайт на Агенцията gli.government.bg и чрез медиите. Те могат да получат информация и консултация и по телефон или на имейл адресите на Агенцията, обявени на сайта в секция „Контакти“.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?