4020

Нинова убедена: Няма да се осветлят паралелните връзки в правосъдието

Няма да се осветлят паралелните връзки в правосъдието, каза Корнелия Нинова пред bTVпо повод разследването на смъртта на Мартин Божанов.

"Висшият съдебен съвет е същият, както и преди, хората са същите, които знаеха и за тефтерчето, и за Пепи Еврото и по този случай вероятно са имали информация. Инспекторатът към ВСС е същият. Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество не заработи. Тоест институциите, които трябва да свършат работа са същите, както по времето, когато всички тези неща са се случвали и не са предприели мерки, каза още Нинова.

Според нея за Божанов се е заговорило само, защото е бил убит.

Прокурори и съдии ще понесат отговорност, но истинските автори на тези схеми, на това паралелно правосъдие ще останат зад завесите. Това задкулисие, за което ние говорим от години и се борим с него, ще си остане същото и ще дърпа конците на нови „Нотариуси“, категорична беше Нинова.

Промените в Конституцията представляват начин за политическо овладяване на прокуратурата от мнозинството, тъй като прокурорската квота от ВСС ще се избира от сегашното мнозинство в парламента. Според Нинова цялата съдебна реформа е „абсолютен провал.“

Тя допълни, че мнозинството не е приело дори след края на работата на временната комисия за убийството на Мартин Божанов да бъдат предложени промени в законодателството, за да се сложи ред в съдебната система.

Нинова коментира, че проблемът с връщането на бежанци тепърва ще се задълбочава. Тя разкритикува управляващите, че не са се опитали да успокоят хората и изрази недоумение защо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си е позволил да каже в парламента, че ако той управлявал, нямало да има миграция. Според Корнелия Нинова ГЕРБ има мнозинство и в парламента, и във външната политика, тоест, не може да се каже, че партията не управлява. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Това е Сигурно!

Това е Сигурно!

15.02.2024 | 07:54

Това е Сигурно! За какво толкова се натискат да са там Горе! и За какво е Цялото Дране!

Отговори
1 0
комунист

комунист

14.02.2024 | 21:48

Права си Нинова и какво от това.Ти ги знаеш някои от тях но и ти не ги казваш.

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?