44

Нинова към овцевъдите: Безмитният украински внос убива родното производство!

БСП има 6 конкретни мерки за развитие  на българското земеделие 

Корнелия Нинова и кандидатите за народни представители от листата „БСП за България” във Велико Търново се срещнаха с фермери и производители на български продукти на националния събор на овцевъдите. Те бяха посрещнати радушно. Десетки земеделци споделиха проблемите си и потърсиха подкрепа и решения. 

"От години се борим за българските, родните, качествени и вкусни плодове, зеленчуци, мляко и месо", заяви Нинова. "Помнитеь  колко години се борихме с търговските вериги, които издевателстваха над българските производители. В следващия парламент ще вземем спешно следните мерки:

 1. Трябва да се възстановят „Напоителни системи”, които ГЕРБ  унищожи, наряза и предаде на скрап. Без напояване няма земеделие. 

2. Да се изравнят европейските субсидии на нашите земеделци с тези на другите европейски производители. С по-ниски субсидии ние сме неконкурентни. 

3. Българските субсидии да не отиват предимно в зърнопроизводителите, а в производители на плодове, зеленчуци, мляко и месо.

 4. Да се скъси веригата на доставки от полето до масата. Не може прекупвачи да печелят огромни суми  от труда на хората и от потребителите, без да са положили грам труд. 

5. Безмитният и неконтролиран внос от Украйна убива родното производство. Да се спре. 

6. Корупцията и кражбите убиват легалните производители. Формално се отчитат площи и глави добитък без да съществуват и се плащат пари за тях. Това трябва безапелационно да се прекрати", посочи лидерът на БСП.

Тези мерки бяха приети с одобрение и приветствани от участниците в събора.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?