2374

Нинова и Борисов кръстосаха шпаги за газа и Украйна СНИМКА/ВИДЕО

Пореден сблъсък между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Поводът - газът и нестихващият спор дали страната ни да отпусне военна помощ за Украйна. 

По-рано през деня Борисов заяви, че тяхната група ще подкрепи правителството в позицията им за Украйна и бе категоричен, че не вярва на заплахите на министър Нинова, че БСП ще напусне коалицията, ако изпращането на военна помощ бъде гласувано в парламента.

"Тя ще каже не мога нищо да направя като е гласувано от Народното събрание, аз ще сложа една остра декларация в Министерския съвет и какво друго да направя, ще изпълнявам решението на парламента. Ако не стане така, аз ще се извиня", каза Борисов. 

Той коментира и газа: "Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с "Газпром" за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди точно обратното. Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават. А те се мразят и ненавиждат". 

Не закъсня и острата реакция на Корнелия Нинова. В социалните мрежи тя се обърна към лидера на ГЕРБ: "Господин Борисов, не Корнелия Нинова, а българската индустрия, предприятията, които осигуряват 85% от добавената стойност на БВП и 82% от работните места, искат да продължат преговорите с Газпром. Те заявиха това вчера в министерството, където стояхме заедно. Аз говоря от тяхно име, вие от чие го правите? Прибавете към тях и хилядите земеделски производители, които виждат спасение в продължаване на доставките по досегашния договор". 

"Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е. Искаме българските фабрики да работят, да има работни места, да има български плодове и зеленчуци, мляко и месо. Вие може да си демагогствате колкото искате, защото имахте достатъчно време да управлявате, а сега нищо не зависи от вас, но ние трябва да си свършим работата и да защитим българската икономика, индустрия и селско стопанство. За вас е важна доставка на оръжия, за нас храната и доходите на хората", допълни Нинова във фейсбук. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Филибелия

Филибелия

30.04.2022 | 11:22

Леле Кони,колко си убедителна.... А не пълним ли така джобчето на господаря ти Путлер,за да продължава да избива Украинци? Не си толкова умна.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?