71

Нинова е пила турско кафе с Борисов! Говори Йордан Иванов от ДБ

Сред приоритетите на ДБ са да спре "взривяването на бюджета" чрез излишни разходи, съдебната реформа и ограничаването на властта на главния прокурор", обясни депутатът

 

"Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в антикорупционно мнозинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ, обаче като гледам този път Нинова е пила турско кафе с Борисов". Това заяви пред БНТ депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов, коментирайки въпроса възможно ли е да се коалират с БСП в 48-мия парламент.

"Ние категорично ще се противопоставим на връщането на хартиената бюлетина и сме готови да свикаме граждански протести като крайна мярка", заяви той.

 
"Ролята на президента не е просто да събере едни партии, за да минат едни същи и да връчи първия мандат, а да се търси консенсус около важните за държавата проблеми", смята Йордан Иванов.

"Сред приоритетите на ДБ са да спре "взривяването на бюджета" чрез излишни разходи, съдебната реформа и ограничаването на властта на главния прокурор", обясни депутатът.

"Изготвили сме изменения в НПК, които сме внесли в комисиите и се надяваме те да бъдат одобрени от колегите. Виждаме някакъв порив и желание за съдебна реформа в ГЕРБ от другите политически сили и настояваме това нещо да бъде разгледано".

 
Третият приоритет на "Демократична България" е изпращането на военна помощ за Украйна, за се солидаризираме със свободните държави и да превъоръжим българската армия, като се освободим от старото съветско оръжие, каза Иванов. Според него позицията на президента за оръжието е позорна.

Подкрепата за украинските бежанци е важна и е форма на солидарност, коментира депутатът. "Демократична България" ще предложи периодът за оказване на помощ да се удължи до отпадане на необходимостта.

"Това обаче не може да бъде самоцелно. Оттук насетне е важно държавата да предприеме мерки така че тези украински граждани да бъдат въведени в пазара на труда, така че да могат да се справят без подкрепата на държавата. Държавата сбърка пред последните месеци, че не интегрира украинските граждани в пазара на труда, а те просто чакаха помощи", посочи Йордан Иванов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
кумпитентин

кумпитентин

02.11.2022 | 14:11

Като ги слушам дабълите май всичките са на *бял прах*!Кой ви пита вас,глупендири,стопихте се като ланския сняг!

Отговори
6 0
Диамандиев депутат

Диамандиев депутат

02.11.2022 | 13:48

Шъ пий турско кафе, що да не пий? На Джумаята пиха кафето. Ама, от ваща американска партия никой не поканиха, затова ги издаваш. Доносник с доносника му.

Отговори
7 0
До пишман " математика"

До пишман " математика"

02.11.2022 | 12:17

На последните хартиени избори депесаро- герберастките комисии произведена с химикалите си над 400 000 невалидни бюлетини. Предполага се такива които не са за техните партийни. Та до тук с математиката.

Отговори
1 4
Математик

Математик

02.11.2022 | 12:05

Защо ДБ не иска хартиена бюлетина, защото ако има хартия следващите избори може да не влезе в парламента!

Отговори
7 0
Стария кравар

Стария кравар

02.11.2022 | 11:49

Да питам червената крава корни хартиената бюлетина ли е най - важния проблем на държавата? За депесаро - герберасткия БАШИБОЗУК е ясно , че така хващат гласовете в циганските маали. Или и тя като червения селски фатмак радефф лапна сплесканата чурка на боко.

Отговори
1 5
Стария ман.аф

Стария ман.аф

02.11.2022 | 11:44

Да ти го набутат мана.фите отзад, руZZка подлого. Ама ти сволоч такава сериозно ли ще караш влака от ЕВРОПА в Азия и Северна корея, цървул болшевишки.

Отговори
2 2
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

02.11.2022 | 11:26

на тези избори всеки който подкрепя украйна и помоща за тях ....вън от българския парламент....нека да покажем на тъ.пани.рите кой кара влака...те само могат да го бутат....

Отговори
4 5
густо

густо

02.11.2022 | 11:08

да попитам какво бе джанъм ни е дереджето на армията ?! ами то излиза зеленски да настигне босия и да му грабне цървулите... стига с тая измислена помощ тая мечешка помощ....украйна си има америка и западните евространи...за къв х.уй ние се бъркаме... нашто е моабет да става в парламента...

Отговори
3 4
така ли ?

така ли ?

02.11.2022 | 11:06

а със зеленски е шмъркала бело....!!!!

Отговори
2 2
Подкрепа

Подкрепа

02.11.2022 | 10:50

Това с оказването на воена и техническа помощ на Украйна май доста хора не го одобряват и тук ДБ май бърка, каква е логиката от тези приказки, ние вероятно отдавна едвали имаме нещо актуално което да дадем, явно целта е по скоро да бъдем въвлечени във конфликта, то е от ясно по ясно, е кой на кого служи и е маша това не се разбира, до кага ще се правим на велики а неможем да оправим нашите си неща.

Отговори
2 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?