71

НИНКН вече ще известява с SMS за хода на преписките

Националният институт за недвижимо културно наследство въведе от началото на тази седмица автоматично известяване със SMS за статуса на преписките за съгласуване на инвестиционни проекти и намеси в защитени територии, съобщиха от пресцентъра на НИНКН.

Новата услуга се отнася за процедурите по чл. 84 от Закона за културното наследство.

Гражданите ще получават текстово съобщение в 4 случая, когато становището на НИНКН по преписката е изпратено за одобрение от Министерството на културата; когато е необходимо в 10-дневен срок да бъдат отстранени нередности във внесените документи; когато преписката е прекратена, тъй като в 10-дневния срок нередностите и непълнотите в документацията не са отстранени; когато становището по преписката е готово за получаване в НИНКН.

SMS-известяването ще е достъпно за всички, които са посочили актуален мобилен телефон при внасянето на преписки в деловодството на института. Не е необходимо потребителите да отговарят на текстовото съобщение.

Автоматичните съобщения ще улеснят гражданите и няма да се налага те сами да търсят информация за движението на преписките. Заедно с това ще имат възможност да реагират без забавяне, когато е необходимо да осигурят допълнителни документи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?