Нинджи задигнаха 50 000 евро от чейнчбюро на Дявола

Дръзки обирджии изтарашиха посред бял ден едно от най-известните чейнчбюра в областния град. Двама облечени като нинджи - с черни дрехи и маски на лицата, нахлули във валутния магазин около 9.30 ч. в събота сутринта. Те се нахвърлили върху 35-годишната касиерка, която се опитала да окаже съпротива. След няколко удара и заплахи те се добрали до ключовете и изнесли съдържанието на касата.

В сейфа имало валута и български пари, както и злато и скъпоценности. Предварителната оценка на заграбеното е около 50 000 евро, съобщиха запознати.

Репортер научи, че атакуваното чейнчбюро е било оборудвано със СОТ. Паникьосана от внезапната атака обаче, служителката не е успяла да натисне навреме паник-бутона и сторила това едва след като апашите изфирясали. Цялата атака е траела около две-три минути. Цигани чейнчаджии, които продават злато около сухите фонтани, пък разказваха час по-късно, че видели двама мъже в черно да потеглят с мръсна газ от паркинга пред хотел „Елбрус". Според тях ставало дума за БМВ с тъмни стъкла, чийто номер започвал с цифрата 18.

Чейнчбюрото е собственост на известния пазарджишки бизнесмен Асен Стоянов, популярен с прякора Дявола. Той има и друго бюро, което се намира в близост до кооперативния пазар. Стоянов се занимава и със строителна дейност.

От полицията не пожелаха да съобщят повече информация за обира и не отговориха на въпроса дали има конкретни заподозрени и задържани лица във връзка с дръзката кражба. Запознати си спомнят, че същият обект е обиран и в средата на 90-те години, но тогава бюрото не е било държано от Дявола.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?