4020

Николай Денков от Давос: Технологичните достижения трябва да се използват от максимално много хора

По какъв начин новите възможности, които се разкриват с развитието на изкуствения интелект и достиженията на модерните технологии могат да достигнат до максимално широк кръг хора – тази тема беше обсъдена в Давос по време на срещата на правителствените ръководители с представители на световни организации като Организацията на обединените нации, Световната здравна организация и Международния валутен фонд. 

„Трябва да потърсим възможност тези достижения да стигнат колкото се може по-бързо до всички хора, както в по-бедните държави, така и до хората, които имат по-труден достъп до тези технологии. Това е задача на правителствата и на международните организации“, посочи премиерът акад. Николай Денков след срещата. 

В Давос министър-председателят специално акцентира върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти. „Имаше много дискусии по отношение на това как трябва да се заздравят международните системи“, отбеляза акад. Денков. По думите му е важно мирът да бъде опазван, а там, където има възникнали конфликти, да се търсят възможности за решаването и затварянето им. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?