46

Николай Денков каза ще връщаме ли маските и локдауна

В момента няма никаква причина да се променят правилата за здравна безопасност и да се налагат каквито и да е ограничения. В традиционното си месечно интервю в социалната мрежа Фейсбук днес министър-председателят акад. Николай Денков категорично опроверга разпространяваните в интернет лъжи за предстоящ локдаун или масово носене на маски заради COVID-19. 

Акад. Денков припомни, че още през миналата година беше приет национален план за справяне с пандемията, в който ясно са описани индикаторите, при които е необходимо въвеждането на допълнителни мерки. Един от ключовите индикатори е натовареността на болниците, а към момента няма никакви сигнали за претоварване на здравната система. Страната ни продължава да се намира на най-ниския етап на реакция съобразно епидемиологичните показатели. „Няма никаква причина да се търси развитие в друга посока“, заяви още премиерът и призова българските граждани да се информират по темата само от официални източници. 

Министър-председателят потвърди, че правителството продължава да търси конструктивен диалог за енергийния преход във въглищните региони. „Споразумението е добро за всички, но част от миньорите и енергетиците все още са заблудени от хора с политически амбиции, от хора, които действат на принципа – колкото е по-зле за България, толкова е по-добре за нашите политически амбиции. Никой няма полза в момента от запушената магистрала, от нагнетяване на напрежението, нека да седнем и да огледаме плановете“, заяви акад. Денков. Той посочи териториалните планове като ключовите документи, които ще помогнат на въглищните региони да се адаптират по-добре към прехода. „Ясно е, че ще има преход. Той ще става плавно и с грижа за хората. Няма да затваряме административно ТЕЦ-ове. Ще развиваме новите технологии и ще поддържаме енергийната сигурност с необходимите базови мощности“, добави премиерът.

Страната ни продължава да полага всички усилия за влизане в Шенгенското пространство през декември т.г., каза още министър-председателят. „Имаме много сериозен напредък по отношение на преговорите за Шенген. Все още няма гаранции, но разговорът вече е много различен заради работата на това правителство и подкрепата, която то има в парламента. Имаме сериозен напредък и по еврозоната. Това е европейското бъдеще на България и напредваме много бързо към него. Имаме  много ясна програма, тя се изпълнява с бързи темпове. За няколко месеца свършихме работа, която е отлагана години наред“, категоричен беше акад. Денков. По думите му е от изключително значение настоящата сесия на Народното събрание да приключи успешно с приемането на предвидените законодателни промени и промените в Конституцията. „Ако успеем, това ще бъде най-успешната сесия за много години назад. Ако процесът се пресече сега, много от заложените успехи за следващите месеци и години ще бъдат изгубени“, заяви премиерът. 

Министър-председателят изрази опасения за риска от ескалация на напрежението в Израел и изтъкна, че кабинетът има готовност да осигури допълнителен полет на правителствения самолет, ако има още българи, желаещи да се приберат в България. „Няма никакво съмнение, че конфликтът, който виждаме в Израел, е свързан с конфликта в Украйна и с това, което виждаме като серия от преврати в Африка. Има много сериозна координирана акция за дестабилизиране на света в момента. Това е начин да се измести фокусът на света от нападението на Русия над Украйна и опит да се разпредели това напрежение върху по-големи части от света. Решението на тези конфликти през следващите месеци и години ще предопредели какво ще се случва в света десетилетия напред, ще предопредели бъдещето на нашите деца и внуци“, заяви  още акад. Денков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Подготовка

Подготовка

10.10.2023 | 18:39

Подговяийте Отпуски, защото ще има онлайн обучение това се говори в училищата...

Отговори
1 2
Мразим евроджендърите

Мразим евроджендърите

10.10.2023 | 16:42

Утре Кенет, като звънне по телефона друга песен ще запее този куче долно.

Отговори
7 6
Всички от

Всички от

10.10.2023 | 16:12

Марица да мрът с децата си . Вашата майка продажна . Кръв да ви повръщат децата . Кръв . Амин.

Отговори
3 9
Пръц

Пръц

10.10.2023 | 16:19

Пръц

Отговори
6 1
Анка

Анка

10.10.2023 | 15:18

От ваксините има бучки на корема

Отговори
6 5
Бучките на корема

Бучките на корема

10.10.2023 | 15:28

са от 5G чиповете на Бил Гейтс. Правилното им място е в главата, но понякога се получава така.

Отговори
6 4
Ваксинар

Ваксинар

10.10.2023 | 15:34

Анке и на задника ще ти излезнат!

Отговори
5 5
Анонимен

Анонимен

10.10.2023 | 14:49

Hе си го мисли защото носът ще ти отиде пинокио!В Германия започват протести срещу производителят Boi Teh днес излизат хората пострадали от ваксинките.Има телефонна линия в Мюнхен има кабинет за помагане и лечение от пострадалите.

Отговори
10 14
анонимен ГЛУ-ПАК!

анонимен ГЛУ-ПАК!

10.10.2023 | 14:53

Ваксиинет спасяват живот, но не дават мозък на тъ-пите!

Отговори
16 13
Спокоен

Спокоен

10.10.2023 | 15:12

Ваксините няма как да дарят с мозък човек, който го няма!

Отговори
14 5
Ти па, като пращиш от мозък,

Ти па, като пращиш от мозък,

10.10.2023 | 15:37

ваксинирай се бе! Престанете с тези агитации, дявол да ви вземе.

Отговори
10 9

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?