2374

Неприятна тенденция: Българите все по-често изоставят болните си близките ВИДЕО

Тема, която се превръща в тенденция - роднини оставят в болници своите близки, като отказват да ги приберат. От многопрофилната болница в Сливен съобщиха за пореден изоставен от близките си пациент. Медиците обявиха, че не могат да приемат, че в нашето общество има хора, които нехаят за своите родители, не проявяват съчувствие и човешка отговорност към тях.

Д-р Хрисант Хрисантов е зам.-директор на МБАЛ "Д-р Иван Селемински"-Сливен. Той разказа по NOVA историята на 62-годишния Димитър Митов. Той е с тежка фрактура, а лекарите изчакват някой от роднините да плати за операцията, която се налага да бъде направена. Дъщерята на пациента казала „Той това заслужава”, спомня си д-р Хрисантов.

В детското отделение също не липсват примери за изоставени пациенти. Причината вероятно е, че дневно престоят в болничното заведение струва 100 лв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
четиво

четиво

08.08.2022 | 13:52

за ония седесаро-соросоядски трол, де го, дето бил живеел в демократична държава, а не в евразийска и били изкупили стоката на цяла Турция!

Отговори
0 0
Ива

Ива

08.08.2022 | 10:43

Ако имаш пари за храна и сметки няма как да плащаш за лечение. Да не говорим ,че лекарите искат пари и консумативи ,а ти ги нямаш и те ти казват ако не донесеш определена сума няма да поставят инжекция или няма какво да лекуват. Клиничните пътеки са за усвояване на пари ,а не за излекуване на пациент. План за задължителни прегледи в годината няма като превантивна мярка. И защо има агресия и изоставяне на родители? Вие може да добавите още.

Отговори
0 0
Защото

Защото

08.08.2022 | 09:47

Има нужда от яка Здравна реформа.Здравната ни система отдавна е в калта и боксува.В ЕС при платени здравни осигуровки самоучастието на осигурен гражданин е 30% от цената на лечението(пътека,престой,лекарства,процедури).Имат си фармацевтични книжки и дори и 1аспирин да купиш,имаш право да го купиш с книжката и да заплатиш реално само 30% от сройността.Останалите 70% се изплащат от държавата,т.е.здравната каса.И това не са горни %.В Германия напр.това сътношение е доста по-голямо и достига и до над 80% покритие от каса.Осигуряват се хората,но и ползват РЕАЛНО здравни услуги.Стълбът работи.При нас е пълен батак.Не сме социална държава,не се грижим за гражданите си.Затова,народът изнемогва.

Отговори
4 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?