2374

Небето над България и Турция се задръсти

Небето над България и Турция се задръсти след като Украйна затвори въздушното си пространство заради войната, сочи картата на flightradar24.

Много авиокомпании са пренасочили полетите си над Русия да минават през Турция и след това България.

Ръководство на въздушното движение (РВД) има готовност да обслужи повишения въздушен трафик над България, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията, цитирани от БТА.

Около 4:00 часа тази сутрин украинските власти публикуваха НОТАМ съобщение за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за граждански полети, включително и летищата на територията на Украйна.

Поради потенциална опасност за гражданското въздухоплаване Европейската агенция за авиационна безопасност издаде бюлетин, който препоръчва авиокомпаниите, освен територията на Украйна, да избягват и райони на около 200 км разстояние от украинската граница навътре в териториите на Русия и Беларус.

Очакваният ръст на въздушния трафик в българското въздушно пространство е около 40%. ДП „Ръководство на въздушното движение“ е подготвило секторни конфигурации за поемане на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е необходимият брой ръководители на полети

Припомняме, че Руският президент Владимир Путин обяви начало на специална военна операция за защита на Донбас. В телевизионно изявление Путин заяви, че действието идва в отговор на заплахи, идващи от Украйна. Той добави, че Русия няма за цел да окупира Украйна. Путин добави , че отговорността за кръвопролитията е на украинския "режим". Руският президент поиска от украинските войници да се предадат, като използва израза "антинародна хунта" по адрес на законната украинска власт, с уточнението, че "тя граби и издевателства над украинския народ".

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Блекхоук доун

Блекхоук доун

24.02.2022 | 13:39

Американчета с апачи летят напред-назад, правят вятър в седесарската мъгла!

Отговори
7 5
злобар

злобар

24.02.2022 | 13:09

Не виждате защото летят ниско . При торене на площите винаги се лети ниско .

Отговори
0 4
пилот

пилот

24.02.2022 | 12:02

гледам два български самолета от хартия и те хвърчат насам натам

Отговори
16 2
чичо

чичо

24.02.2022 | 13:17

още не летят американците още не са ги нарисували ще трябват още няколко милиона

Отговори
8 3
"На руските воини" Иван Вазов

"На руските воини" Иван Вазов

24.02.2022 | 10:56

"На руските воини" Иван Вазов, О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки… Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо… Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви ликът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко — строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пo любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете! 1916

Отговори
15 4
Мдаа

Мдаа

24.02.2022 | 10:49

Гледам и не го виждам. Слънцето. Закрито, е бе. От самолети. Самолет до самолет и тук там некоя ракета

Отговори
10 6
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

24.02.2022 | 10:45

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
14 18

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?