Напук на глоби и мерки: Десетки се хванаха на мъжкото хоро в Тунджа СНИМКИ

Десетки калоферци изпълниха и тази година големия ритуал на Богоявление въпреки противоепидемичните мерки. Многолюдно шествие, предвождано от тъпани и гайди, тръгна по улиците и стигна до река Тунджа, където се изви прочутото мъжко хоро, съпроводено с хвърляне на кръста.

Хората са наизлезли и приветстват участниците, а бреговете са окупирани. Веят се български знамена, чуват се възгласи. "Никой не може да забрани този ритуал, който се прави тук от незапомнени времена", казват местни.

Мъжете нагазиха в Тунджа, пеейки Ботевата песен "Ти ли си мале тъй жално пела, ти ли си мене три годин клела". А сетне подхванаха песента за Василка.

Въпреки призива на кмета на Калофер Румен Стоянов да не идват гости от други краища на страната, такива има. "Браво, достойни българи", казват присъстващи, наблюдавайки мъжкото хоро в реката.

"Ей това са истинските българи. Не им пука ни от глоби, ни от Ковид. Велики сте, бъдете живи и здрави. Традицията няма глоби", приветстват ги хората

Малко преди това имаше инцидент между един от участниците и полицията. Той бе изкаран от водата от органите на реда. Мъжът беше само по бокерски и вероятно в нетрезво състояние. Възможно е обаче и да му е прилошало, предава Би Ти Ви.

С песни мъжете нагазиха в Тунджа, където ще извият хоро.
С песни мъжете нагазиха в Тунджа, където ще извият хоро.
Тъпани и гайди предвождат шествието към реката.
Тъпани и гайди предвождат шествието към реката.
Десетки в Калофер извиха хоро в Тунджа. Местни: Не могат да ни спрат (снимки)

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Българомразци чифути

Българомразци чифути

06.01.2021 | 15:13

Да бе Да Ако ги нямаше такива момци който да страхуват от глоби никога в Българската история нямаше да ги има Левски Ботев Караджата Априлското въстание Ервейската безродна пасмина която иска да разбие Българския дух традиций цапоти с омразата си всяко свято Българско дело Ще ги познаете по коментарийте касаещи този свят наш празник и вековна традиция

Отговори
0 7
Да попитам мaлоумника

Да попитам мaлоумника

06.01.2021 | 17:52

Ей, мaлоумен антисемит, защо сложи минус на стихотворението на Христо Ботев?

Отговори
2 0
"Патриот" - Хр. Ботев

"Патриот" - Хр. Ботев

06.01.2021 | 14:24

Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква за туй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, а вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата.

Отговори
6 1
Anatema

Anatema

06.01.2021 | 12:49

"RODOLUBTSI" V GEYSKO-EZICHESKO-KRASTONOSNO HORO,KOETO NYAMA NISHTO OBSHTO S UCHENIETO NA EVREINA-PROROKA-ISUUS(HRISTOS) SINAT NA MARIAM !

Отговори
2 3
Пловдив

Пловдив

06.01.2021 | 10:34

На тези солени глоби! Къде е министъра на здравеопазването и целия щаб? Къде е ония с джипа? Сега да се покажат публично и да връчат глобите на кмет,организатори и участници!

Отговори
12 3
098

098

06.01.2021 | 10:21

Пълни г.алоши! За назидание максимални глоби за всички участници ! Т.ъп народ,слаба държава

Отговори
14 3
Ллл

Ллл

06.01.2021 | 10:12

Как така толкова много патриоти,биещи се в гърдите, че ми леят за България, а страната ни все на последните места на всички класации?

Отговори
10 3
634

634

06.01.2021 | 10:12

Какви родолюбци бе? Абсолютни амеби без грам мозък! Солени глоби за всички,а най-много за кмета.

Отговори
15 3
Ай сиктир

Ай сиктир

06.01.2021 | 10:10

П.рост народ! Сега ефективни глоби на всички,които са участвали,включително и на зяпачите,които бяхя г.ъз до г.ъз без маски! Само така Ганьо ще има едно на ум,когато реши,че има свободата да избира. Това,което се случи,всъщност показа,че ние българите трява да сме държани изкъсо,иначе сме абсолютни аборигени. Бойко какво се хвали с либерални мерки? Поголовно хората правят каквото си искат. За това сега глоби и мерки както в Турция,Гърция,... Сега тепърва ще се вайкаме като ощипани моми защо има отново бум на болни.

Отговори
14 5
Ллл

Ллл

06.01.2021 | 09:09

Когато някой плати с живота си, тогава идете и питайте големите родолюбци какво става.

Отговори
14 8

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?