71

Напрежение пред парламента: "Възраждане" на протест срещу военната помощ за Украйна

"Възраждане" протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави военна подкрепа на Украйна, предаде БТА.

Демонстрантите издигат лозунги "НАТО вън", "Не на войната" и "България - зона на мира".

Вчера парламентарните комисии по отбрана и по външна политика приеха проект на решение за военна и военнотехническа подкрепа на Украйна. Днес предстои парламентът да вземе крайното решение, като точката е под номер едно в дневния ред.

Към момента протестът се провежда спокойно. При протестиращите са и част от народните представители на "Възраждане". На място са депутатите Златан Златанов и Николай Дренчев. Според тях, ако евентуално България помогне на Украйна с оръжия, това би означавало вмешателство във войната, предаде Нова телевизия.

"Не желаем да поемаме чужди рискове, България трябва да запази неутралитет", каза пред протестиращите Деян Николов от "Възраждане". Според него страната ни няма интерес да подкрепя нито една от двете страни в конфликта. България можеше да има умиротворителна роля, смята Николов. По думите му при конфликт между НАТО и Русия страната ни ще стане мишена, а решението за военна подкрепа на Украйна ще бъде взето от Народно събрание, което скоро ще бъде разпуснато и ще има нови избори.

"Това, което ще препоръчаме да бъде дадено, ще бъде такова, че да не бъдат редуцирани способностите на Българската армия", каза вчера пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, след като парламентарните комисии по отбрана и по външна политика приеха проект на решение страната ни да предостави военна и техническа подкрепа на Украйна.            

Полицейското присъствие в района днес е засилено.  

Подобни протести на партия "Възраждане" в предходни дни завършваха с опити да бъде свалено украинското знаме от сградата на Столичната община.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
19 коментара
костя копейкин

костя копейкин

03.11.2022 | 12:00

Когато двама си ги мерят, най- добре е да стоим надупени и с разтворени задни бузки към плешивия азиатски господар.

Отговори
4 6
червенобузко центов

червенобузко центов

03.11.2022 | 14:28

шорошоядските медии, не само изкривяват истината ами и наслагват образ измислени от тях: "копейкин" дори без доказателства! Пълни манипулатори!

Отговори
3 1
Европеец

Европеец

03.11.2022 | 11:56

Разликата между нас е , че аз искам децата и внуците ми да живеят в нормална, демократична и просперираща европейска страна , а ти сволоч продажба си готов за шепа кървави копейки да пратиш децата си в азиатската военно - фашистка диктатура от северно корейски тип.

Отговори
6 6
минал си покрай европейците

минал си покрай европейците

03.11.2022 | 14:24

шорошояд, чамодана и за Украйна!

Отговори
3 1
Добрин

Добрин

03.11.2022 | 11:49

Когато двама си ги мерят, третия най добре е да си стои настрана.

Отговори
5 4
Тоя син на чистачка омаскари

Тоя син на чистачка омаскари

03.11.2022 | 11:43

и Възраждането, и възрожденците. Само за това трябваше да го изгонят с шутове. На оня другия шут му забраниха името Няма такава държава, а то си беше нищо пред това, да посегнеш на историята за лична изгода.

Отговори
4 5
ХХХ

ХХХ

03.11.2022 | 11:40

Соросояди, безмозъчни, вашите предци също са дошли от Азия т. е. вие също сте азиатци и комунизма ни го натресе не Путин а Трети украински фронт...

Отговори
6 4
Отговор на коментара

Отговор на коментара

03.11.2022 | 11:47

Трети украински фронт отделно от Русия ли се е бил с нацизма, ако е така, как пък украинците са нацисти, а ако не е така и Сталин е командвал от Кремъл, Грузия ли е управлявала Русия? Да повтаряш като папагал соросояди, соросоиди е лесно, трудното е да мислиш.

Отговори
6 4
До руския патрЕот  кОбрат

До руския патрЕот кОбрат

03.11.2022 | 11:37

А бре копейколюбец храбър, кой ПЛЕШИВ АЗИАТСКИ ФАШИСТ започна вероломно / по фашистки/ войната между два славянски народа? Друг въпрос е дали турлюгювеча в азиатската кочина, съставен от чеченци, дагестанци, башкирци, ингушети, осетинци, буряти, чукчи, татаро- монголи и алкохолизирани руски дегенерати е славянски . И кои са ФАШИСТИ? Дали тези , който през 4 години си сменят президент и правителство с ИЗБОРИ, или тези който 23 години ги управлява несменяем ПЛЕШИВ ФЮРЕР.

Отговори
7 5
КУБРАТ

КУБРАТ

03.11.2022 | 11:08

Не на неонацизма, родил се в Украйна чрез кървав преврат, иницииран и подкрепян от цру и англосаксите, НЕ НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА , В КОЯТО ПУШЕЧНОТО МЕСО Е НА 2 СЛАВЯНСКИ НАРОДА. БЪЛГАРСКИ ВОЕННИЛЮБЦИ , АКО РАБОТЕТЕ СА СПИРАНЕ НА ВОЙНАТА И ДВАНЕ ПЪТ НА МИРА. УТРЕ вие няма да изпратите вашите синове на СМЪРТ, защото те отдавна са зад океана в именията ЗАКУПЕНИ С ОКРАДЕНИТЕ ОТ НАС ПАРИ . НА ФРОНТА ОТНОВО ШЕ ИЗПРАТИТЕ ДЕЦАТА НА НАРОДА . НА РАБОТНИЦИТЕ И СЕЛЕНИТЕ . НАРОДЕ ОПОМНИ СЕ. ДА СПРЕМ ВОЙНАТА . ГОРЯЩАТА ЧРГА СЕ ПРИБЛИЖАВА КЪМ СТРАНАТА НИ.

Отговори
10 6
До Г.Е.Й турий

До Г.Е.Й турий

03.11.2022 | 11:00

Да ги го турят ОТЗАД , азиатска сволоч.

Отговори
7 5
Хехе

Хехе

03.11.2022 | 11:24

Това трябва да ти го изтрият, ако има цензор. Не е здравословно да получаваш мозъчни полюции в СМИ. При наличието на еректилна дисфункция, се напрегни в друга посока, а не в това, което го нямаш в килотите и е в дефицит в чайника на раменете ти.

Отговори
5 2
Преброител

Преброител

03.11.2022 | 10:57

Ти пък къде видя 50 проруZZки фашизирани подлоги. Пряко сили 30 - тина цървули барабар с дУпетатите от иZZраждане и 50 полицаи охрана.

Отговори
7 5
ХА ХА ХА ХА

ХА ХА ХА ХА

03.11.2022 | 10:46

"жидоянки" - този нов термин в хибридната какафония кога го измислихте?

Отговори
4 3
Гай Турий

Гай Турий

03.11.2022 | 10:57

Ако вместо само се хилиш дебилски, размислиш, няма да задаваш тоя въпрос. Думата е в обръщение от поне 6-7 години. Моята нова дума ясно показва, кой люлее цял свят робската люлка на гоите. Или всичко това ти е терра инкогнита. Но това са неща за фисш пилотаж, не за тротинетки.

Отговори
3 5

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?