3906

"Направи си сам" различна коледна елха

Елхата е най-красивият символ на коледните празници, но понякога може да създаде и проблеми. Чували ли сте за Синдрома на коледното дърво? При някои хора се появяват алергични реакции, причинени от смолата или плесените, които живеят по ствола. А влагата и топлината са идеалната среда за развитието им. Изкуствената елха също не е добър вариант, тъй като събира прах.

За да запазите празничното настроение, направете коледно дърво със собствените си ръце.

Елха от лампички

Тази инсталация изисква няколко гирлянда с коледни лампички, в зависимост от това колко високо искате да бъде "коледното дърво". Закрепете ги към пръстен близо до тавана и след това към пода. Можете да организирате съоръжението и в ъгъла на стаята - лампичките се закрепват на две съседни стени с малки пирони. Наблизо трябва да има източник на захранване, за да свържете гирляндата. Това дърво "оживява" само когато светлините са включени.

Украса в рамкаЗа това творение трябва първо да сглобите правоъгълна форма от летви с 10 реда тел или гирлянд от малки мъниста през конструкцията. Във всеки ред украсата се фиксира така, че погледнато общо, да повтаря формата на коледното дърво.

Дървена елхаОткрихме два интересни варианта. Първият е коледно дърво с рафтове, върху които може да поставите играчките. Във втория случай дървената елха е боядисана в бяло и украсена с обикновена гирлянда.

Семеен фотоархивКоледното дърво може да се превърне и в семеен фотоархив. Отпечатани рамки от различни години сложете директно върху стената (ако нямате нищо против) или върху голям лист картон. Това ще бъде малка семейна история.

Шантави възглавнициМоже да изработите елха и от възглавници с различни размери. Освен това се монтират лесно на стена в стаята или дори коридора.

Цветни макарони


Малък конус, изработен от дебела хартия или картон, покрийте с паста с помощта на пистолет с топъл силикон и след това украсете с мъниста. А цветен спрей ще ви помогне да постигнете желания нюанс.

 

Още увлекателни четива - в "Марица Коледа" - най-празничното, най-цветно и забавно рекламно (и не само) издание. Очаква ви на адрес: https://hermesmedia.bg/marica-koleda-2023/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?