3906

НАП погва фирми с неуредени дългове, вижте кои са първи в списъка

Националната агенция за приходите започна да привиква фирми длъжници с неуредени дългове, за да подписва с тях погасителни планове за изплащане на борчовете им.

 

Мярката по принцип е насочена към всички юридически лица, които имат някакви задължения към хазната. Но първи в списъците са фирмите с над 5000 лева борчове, които се водят големи по размер дългове.

Мярката засега е насочена към юридическите лица. Но ако шеф на компания длъжник се яви на поканата на НАП, данъчните го проверяват и ако и той има дългове като физическо лице, му предлагат погасителен план за плащане и на неговия дълг.

От приходната агенция преди дни обявиха и нова услуга на страницата си. Чрез нея може да се прави проверка дали конкретно лице е включено в списъка на НАП на длъжниците с неуредени публични задължения над 5000 лв. Критериите за търсене са различни, в зависимост дали длъжникът е юридическо или физическо лице, пише“Телеграф”.

Практиката НАП да се свързва с длъжници и да ги приканва да си платят борчовете не е нова.

Но сега данъчните са се активизирали, за да съберат колкото се може повече приходи с цел да се върже бюджетът за годината, който е доста напрегнат заради все по-щедрите социални разходи. Изтръскваме брашнения чувал, коментираха експерти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
vess

vess

13.10.2023 | 02:24

Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами.==------> https://mub.me/medik

Отговори
2 4
Пешо

Пешо

12.10.2023 | 23:40

Идват избори. Нормално е. Направо с тупалката , после с Турбо четката.

Отговори
5 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?