Наказват дисциплинарно кандидат съдебен шеф

Един от кандидатите за председател на Районния съд в Пещера Михаил Желев ще бъде наказан дисциплинарно. Преди дни окръжният прокурор на Варна Пламен Иванов, на чието пряко подчинение е следовател Желев, внесе предложение до Висшия съдебен съвет за образуване на дисциплинарно производство и налагане на санкция на държавния служител.

В мотивите си прокурор Иванов е записал нарушения, които Михаил Желев е имал при изпълненията на служебните си задължения като следовател.

Засега не е ясно дали санкцията ще попречи на Желев да кандидатства за шефския стол на съда в Пещера. Единственият му опонент е сегашната председателка Стефка Стайкова, която приключи първия си мандат начело на местната Темида. На последните си три заседания Висшият съдебен съвет така и не намери време да се произнесе по конкурса. Очаква се това да стане на следващата редовна сбирка на кадровиците.

ЗАКЛЕХ СЕ

От 20 октомври Районният съд в Пазарджик вече е с нов шеф, след като избраната за административен ръководител Николинка Цветкова встъпи в длъжност. Тя замени на поста Александър Александров, който изкара два мандата като шеф на съда. Веселин Петричев и Цвятко Мангов също встъпиха в длъжност като съдебни шефове съответно във Велинград и Панагюрище.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?