Наказаха шофьора на линейката от мелето с Арабаджиеви

Служителят от Главна дирекция "Изпълнения на наказанията", който караше подсъдимите Арабаджиеви с линейката и натресе такси, е глобен, пише Монитор.

Причина за акта на водача е, че е влязъл на кръстовището между бул. „Дондуков“ и ул. „Раковски“ на червено и бил само с включена лампа, като при навлизането не се е убедил, че е безопасно да се премине.

По закон без значение от специалния режим патрулки, линейки и всички коли с лампи и сирени се глобяват, ако заради тях се предизвика ПТП.
 

Луксозната линейка, маркирана с надписи ГДИН, превозвала Ветко и Маринела Арабаджиеви към две частни болници.

Причината била, че след разпоредителното заседание срещу тях рязко вдигнали кръвно и поискали да ги прегледат специалисти, а не медиците в болницата към затвора.

Така били натоварени в линейката, но на кръстовището до операта водачът профучал на червено и се натресъл в минаващото на зелено такси. От удара има само материални щети, никой не е пострадал.

„Това, което обективно е доказано от видеокамерите и става ясно, е, че вина за ПТП-то има водачът на линейката, който е навлязъл на червено.

Няма пострадали лица, а конвоираните са заведени в Правителствена болница“, заяви вътрешният министър Младен Маринов след парламентарния контрол. Той потвърди, че на водача от ГДИН е предявена административна санкция.

Веднага след катастрофата от затвора пратили нова кола, която извози подсъдимите олигарси към Правителствена болница.


На място пък катаджии тестваха служителя на ГДИН и бакшиша за алкохол и наркотици, като пробите им бяха отрицателни.

Провери се и версията, че инцидентът е нарочен, но тя беше опровергана категорично от органите на реда. В петък се проведе разпоредителното заседание срещу Арабаджиеви.


Те са обвинени заедно със сина им Вълчо, че участват в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?