44

Надуха цените на живата музика по събори и сватби

Инфлацията от последните месеци у нас удари и сватбарските оркестри. Народните музиканти значително повишиха цените и хвърлиха в ужас общинските управи в градове и села. Точно сега е разгарът на сватбите, съборите и абитуриентските балове, а свирачите за тях станаха дефицитни.

Ако преди година средният хонорар на оркестър е варирал между 1500 и 1900 лева, сега цените вече започват от 2200 лева нагоре, установи репортерската ни проверка. Така на много места селски кметове са били принудени да се откажат от свирнята и да прибегнат до услугите на диджей.

В село Царимир кметът Атанаска Бешкилова успяла да плати само за един ден на оркестър "Марица" по време на майския събор. Той обаче се провежда два дни и за втория се наложило гостите да слушат музика на запис. От Община Съединение отпуснали за веселието 1000 лева, а музикантите поискали 2500 на вечер. Затова кметицата свикала общоселско събрание, на което обяснила, че не разполага с 5 бона за музика и двете вечери, а хората се съгласили да слушат диджей.

Подобни проблеми с надутите цени на изпълнителите е имало този месец и в други села от региона. Някои кметове вече се заканват, че след като живата музика е поскъпнала, ще изискват от музикантите по-високо ниво на сценично поведение, богат репертоар и сто процента изпълняване на музикалните желания - поръчки, дори и тези, които са без парса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Paula Fox

Paula Fox

28.05.2022 | 17:00

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 0
Благо

Благо

28.05.2022 | 13:58

Увеличението на цените е партийна повеля, дигайте цените другари петилетката за три години

Отговори
2 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?