1553

Над половин България е страшно! Летят самолети, гърмят по облаци

Опасност от градушки и бури скова в Северозападна и Централна България. Със самолети се разбиват градоносните облаци, но дали това е достатъчно, съобщава БНТ.

Силни бури, придружени с гръмотевици, градушки и вятър удариха редица места в Западна, Северозападна и Северна Централна България. Супер клетките се образуваха над Софийско, в а Елин Пелин, Горна Малина, Западните квартали на София и Нови Искър падна и градушка. След това нестабилните въздушни маси продължиха на Северозапад.

Градушка и силен дъжд удари Ботевград и АМ "Хемус", където временно движението беше затруднено. Стотици са изстреляните противоградови ракети, включително и самолети се включиха в обработката на облаци в района на Велико Търново. 

Фронтът на бедствието вече се разпъна между Гарово и Враца. Кметът на Враца Калин Каменов дори предупреди, че в близо до областния център има градушки. 

Буря нанесе значителни щети в Ловеч. Движението по главния път София - Варна е затруднено заради паднали дървета в районите на селата Микре и Сопот. Затворен заради паднали дървета е пътят Микре - Ловеч. Паднали дървета има и по други пътища в района.

Над Ловеч се изля проливен дъжд, придружен с градушка. Има четири сигнала за паднали дървета. Продължава възстановяването на електрозахранването. Според информация на ЕРП са били прекъснати 13 електропровода.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?