46

НА ЖИВО Скандал в парламента, Кирил Петков обяснява за посещението си в РСМ

Със скандал започна днешното заседание на НС, на което депутатите изслушват министър-председателя Кирил Петков за резултатите от посещението му в РС Македония и проведеното у нас междуправителствено заседание между двете държави. "Не разбирам защо криете министър-председателя", обвини управляващите Николина Ангелкова от ГЕРБ.

"Димитър Ковачевски е от една седмица премиер на РС Македония и от тези 8 дни 4 прекара с българското правителство. Това показва желание, че иска да се свърши работа". Това заяви премиерът Кирил Петков, отговаряйки на въпроси на депутатите в парламента за последиците от двете срещи с македонския премиер.

„Министрите, които дойдоха в България, бяха огромен брой и имахме огромни напредъци в повечето сфери. Подписахме 3 меморандума, които бяха в много ключови сфери, сред тях и за Коридор №8. Той изпадна от листите на европейските проекти, ако искаме да го вкараме, това ще се случи със съвместна работа“, каза Петков.

Той заяви, че докато са вървели дискусиите по икономика и инфраструктура, двете страни са разговаряли и за темите, които са важни за България –правата на българите в РСМ и рамковата позиция.

„Ковачевски каза, че не вижда проблем с вкарването на българите в РСМ в тяхната Конституция. Той не се обвърза с време. Вече не се говори за пет плюс едно, а за четири плюс едно. Това само по себе си е напредък“, заяви премиерът.

Според него много декларации са се казвали от двете страни, но истинската работа не е била свършена.

„Организирахме календар за срещи на всеки 7 дни. Радвам се, че дори в историческата комисия потвърдиха, че ще имат три срещи в следващите месеци. Не смятам да сменям никакви членове на Историческата комисия. Мисля, че сме свършили добре работата за тези две седмици“, каза Петков.

За 4 февруари подготвяме съвместно честване с РС Македония за Гоце Делчев по случай 150 години от неговото рождение, добави още премиерът.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
https://www.youtube.com/watch?v=ycv1m-T8DbA

https://www.youtube.com/watch?v=ycv1m-T8DbA

28.01.2022 | 21:13

ПСИХОПОРТРЕТ НА ПРОМЯНАТА

Отговори
1 1
Николай Марков

Николай Марков

28.01.2022 | 16:03

Екатерина Захариева: „Ако аз бях външен министър, щях да извикам руския посланик в МвнР“. Айде включиха се и бойковчетата в хора! За какво ти е руския посланик, ма? Коя си ти, кой е руския посланик в България! Друг е въпроса, че в ГЕРБ всички сте артисти, пунта мара. Путин и света си имат свои дела, нашите са ГЕРБ да бъде забранена, а шефа в затвор. … Лена Бориславова говорителка на кабинета Петков: „България има много боеспособна армия да се отбранява и сама“. Лена, Ленче! Ти си наша гордост, бейби. Черен влак се композира, ленче бе, от Бургас за София. Чувала ли си това парче? … Кирил Петков: „Идващите самолети и кораби на НАТО не значат извънредна ситуация“. Ма къ шъ значат! Просто идват у нас на почивка в Слънчака и да открият земеделския сезон, че ей го на, пролетта чука на вратите ни. Разхождат се военните корабите в Черно море и търсят майките и бащите си. Какво друго? В България проблеми няма щом Кирчо и Лена са на бойния си пост. Боеспособни! Да ти умре вола от кеф и национална сигурност. Лена и Кирчо са двете страни на едно изгубено в превода тяло.

Отговори
3 7
КОЧО

КОЧО

28.01.2022 | 12:57

БОКО 12 ГОДИНИ НЕ СТЪПИ В ПАРЛАМЕНТА ГЕРБЕДЖИЦИТЕ НЕ СИ ОТВОРИХА УСТАТА ДОРИ КАТО ГИ НАРИЧАШЕ БЕЗДЕЛНИЦИ И ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА .УТКА СЕГА МНОГО СЕ АКТИВИЗИРАХА ГОВОРЯТ ЗА ЗАКОННОСТ И КОНСТИТУЦИЯ А ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА ЩО НЕ РИВАХТЕ

Отговори
13 12
Петков защо да е виновен, че СССР създаде държава, която цепи НРБ

Петков защо да е виновен, че СССР създаде държава, която цепи НРБ

28.01.2022 | 12:29

справка - историята за съкращенията и не само, а освен това ако добре помня Русия е победила Османската империя, ами тогава защо Източна Румелия е трябвало ние сами да си я СЪЕДИНЯВАМЕ и след това Големия брат да цепи и да прави Македонци

Отговори
11 13
Гражданин

Гражданин

28.01.2022 | 10:20

Еми да, ролята на опозицията е да критикува, саботира и плю.е по всичко, което се прави от управляващите. Ноо, въпроса е в това цялото внимание и усилия за работа да се обърне към важнити и съществени неща от управлението на България и да не се хаби енергия да се защитават от ГЕРБ

Отговори
5 12
4,13

4,13

28.01.2022 | 10:18

Митов,стига се обаждай!Всички в Народното събрание знаят,че по-тъп от теб няма!С изключение на Мутрата-той няма равен на себе си в цяла Европа!

Отговори
19 11
РСМ

РСМ

28.01.2022 | 09:53

Страдат от комплекса на разглезеното дете. Ние сме си виновни защото първи ги признахме като самостоятелна държава. Каките и батковците са така вечно прее...ни, особено в случая когато и нас ни потупват за отстъпки за толерантност пред новоизпеченото лай.о.

Отговори
21 3
Петков

Петков

28.01.2022 | 09:38

Бил постигнал големи резултати в преговорите с Рсм. Боже, да се смее ли човек, това че ще лети празен самолет до Скопие, и за пореден път ще започва жп линията, това ли е големия му успех на Петков. Те макетата се гаврят с нас, достатъчно е да спазват договора който и те са подписали. Ако беше в едни други времена, този договор щеше да бъде на учен на копията и напред към Рсм. Сега се иска разум и мъдрост в отстояване на истината и на нашите интереси. За жалост и двете липсват на Кирчо, налице е прос.... ко самохвалство, а онези го видяха "колко пари струва" и лесно ще го схрускат.

Отговори
29 10
2,25

2,25

28.01.2022 | 09:50

След идването на "дивия капитализъм" през 1989г. до сега,по -умен министър-председател не сме имали!Ясно ли е!

Отговори
14 22
Как ще има

Как ще има

28.01.2022 | 12:44

като всички са проксита на БКП.

Отговори
9 4
сериозно ???

сериозно ???

28.01.2022 | 21:06

:" Куруленцията" не може две думи на кръст да изрече без да се оплете като пате в кълчища.

Отговори
1 0
3,14

3,14

28.01.2022 | 09:09

Петков,няма да се хващаш на въдицата на "човекоподобните" от Герб,особено като тези двамата!

Отговори
22 21

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?