4020

МВР с нови разкрития за опасността, хвърлила в паника хиляди

Рано сутринта в четвъртък МВР разпространи позиция, предоставена от изпълнителя, ангажиран с реализирането на системата BG-ALERT.

Припомняме, че снощи към 19 ч. неочаквано на телефоните на много абонати на един от мобилните оператори се появиха звуков сигнал и съобщение "BG-ALERT: Внимание опасност!". Надолу с по-малки букви и на латиница пишеше "test-test". От полицията и от "Виваком" отрекоха да имат нещо общо със случилото се, а малко по-късно стана ясно, че системата за известяване на бедствия и аварии е била задействана тестово от ангажирания с въвеждането й изпълнител. Ето какво гласи обяснението му, разпространено от МВР:

"Във връзка с планирани национални тестове на системата BG-ALERT за ранно предупреждение през мобилните мрежи, на 01.11.2023 г. от 18:55 до 19:00 бяха проведени предварителни тестове. Поради човешка грешка бяха изпратени две различни съобщения през мрежата на Виваком, които са получени от техни крайни клиенти.

ДЗЗД "Сискод" се извинява на населението, всички засегнати страни и институции за причиненото безпокойство и неудобство.

След установената вече работоспособност на системата, се надяваме в бъдеще да бъде важен инструмент за известяване на населението в случаи на бедствия и аварии.

 

  
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
tyutry

tyutry

02.11.2023 | 10:34

Искате ли нови усещания в се.кса? Се.кс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба ===-----> https://s4.lv/xbio

Отговори
0 3
Шегобийци...

Шегобийци...

02.11.2023 | 07:42

Борисов: Пошегувах се за Ваня Григорова

Отговори
5 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?