1939

МВнР: България е загрижена за напрежението между Йордания и Израел

България е загрижена за ескалацията на напрежение между Йордания и Израел, след изказване на израелския министър на финансите Бецалел Смотрич в Париж. Това написаха от Министерството на външните работи (МВнР) в Туитър. 

Призоваваме за стриктно спазване на международните норми и осъждаме всякакви провокации, които биха могли да влошат и без това нестабилната ситуация, пишат още от ведомството. 

Израелският финансов министър Бецалел Смотрич, който отговаря за администрирането на окупирания Западен бряг, беше разкритукуван, след като на конференция в Париж на 20 март заяви, че не съществува палестинска история или култура, нито има такова нещо като палестински народ, предаде Ройтерс.

По време на речта си Смотрич е на подиум, покрит с вариант на израелското знаме, който показва израелската държава с разширени граници, обхващащи Западния бряг, Източен Йерусалим, Газа и Йордания.

Йордания заяви, че е получила уверения от страна на Израел, че поведението на израелския министър, не представлява позицията на страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?